Digidexo.com

Hvordan Test for ADD i Kids

Attention Deficit Disorder (ADD) er ikke noe som kan oppdages ved en enkel blodprøve eller andre laboratorietest. For å klassifisere et barn som har ADHD, må foreldre og leger undersøke barnet for spesiell oppførsel. Mens observasjon av barnet er avgjørende, snakke med voksne figurer som er sammen med barnet jevnlig er like viktig. The American Academy of Pediatrics har en bestemt formel for å vurdere et barn for ADD.

Bruksanvisning

•  Se etter skiltene. Hvis en forelder eller lærer merknader tegn på ADD, kan det være på tide å starte en mer grundig evaluering. Barn som er uoppmerksom, hyperaktive eller urolig utover det gjennomsnittlige beløpet for deres aldersnivå kan ha ADHD. Men disse symptomene alene er ikke bevis. Snakk med en barnelege om en mer grundig evaluering.

Vurdere familiens historie. Evalueringen bør begynne med en medisinsk og slektshistorie screening. Mens de nøyaktige årsaker til utvikling av ADD er ukjent, har det vært studier som viser at barn kan arve den. Det har også vært koblinger mellom mors røyking og ADD, visse matvarer (for eksempel raffinert sukker) og hjerneskader som barn.

Intervju foreldrene, barnet og barnets lærer. Mange leger vil ha voksne ledere i barnets liv fylle ut et skjema ber om visse atferd. I noen tilfeller vil legene sette seg ned med barnet lærer å få mer informasjon. Foreldre og barn sitte ned (enkeltvis eller samlet) for et formelt intervju.

Observer barnet. I de fleste tilfeller vil legen be om å observere barnet. Dette kan gjøres i et lekerom på legekontoret, i barnets hjem eller i skolen. Legen vil observere atferd og se etter tegn på ADD. I noen tilfeller, vil barnet ikke vet at de blir observert for å tillate legen å se dem i deres naturlige tilstand.

Gjennomføre tester for å bekrefte ADD. Hvis det, etter alle evalueringer, har legen fortsatt grunn til å tro at barnet har ADHD, kan flere psykologiske tester administreres. Disse testene hjelper måle barnets IQ, så vel som deres evne til å justere sosialt og følelsesmessig.

Tips og advarsler

  • Få så mange meninger som mulig. Snakk med lærere, trenere, søndagsskolelærere og eventuelle annen myndighet figur i ditt barns liv.
  • Ikke vær rask til å selv-diagnostisere et barn. Generelt, barn (spesielt små barn) er lett distrahert og har et høyt energinivå. Dette betyr ikke at de har ADD.