Digidexo.com

Hvordan leve med Lichen sclerosis

Hvordan leve med Lichen sclerosis


Lichen sclerosus er en uvanlig hud tilstand som først og fremst rammer kvinner etter overgangsalderen, men det kan også forekomme hos menn og barn av begge kjønn. Det skaper usammenhengende, hvit hud som er tynnere enn normalt. Tilstanden kan forekomme hvor som helst på kroppen, men det er mest vanlig på vulva, forhuden eller rundt anus. Hvis du tror du kan ha tilstanden, gå til legen din for en skikkelig diagnose, men hvis du allerede har blitt diagnostisert, er det et par ting du bør vite om din tilstand.

Bruksanvisning

Veibeskrivelse

En søke hjelp. Når du har blitt diagnostisert med lichen sclerosus, kan legen din henvise deg til en hudlege, gynekolog, urolog eller annen spesialist som vil være i stand til å tilby personlig råd om din tilstand. Følge deres råd, men hvis du ikke har tro, søke en ny mening.

Vent. Hvis legen din har sagt at du kan vokse ut av lichen sclerosus, kan du være i stand til å behandle det med aktuell medisinering, men bortsett fra det, vil du bare nødt til å vente.

behandle symptomene. Legen din kan forskrive en steroid salve eller annen krem. Bruk kremen som legen anbefaler, og ikke bli fristet til å bruke det oftere. Overforbruk kan føre til hud tynning, noe som vil gjøre tilstanden verre, ifølge University of Iowa Sykehus og klinikker.

Gjør noen endringer i livsstil. Unngå tettsittende klær som forverrer det berørte området, og ikke bruke tamponger hvis lichen sclerosis påvirker vulva, vagina eller anus.

Ha regelmessige kontroller. Få din lege eller spesialist for å inspisere lichen sclerosus hver seks til 12 måneder, ifølge Mayo Clinic, for å se etter hudforandringer eller medisiner bivirkninger.

6. Tenk kirurgi. For menn, fjerne forhuden forsvinner gjerne lichen sclerosus, men kirurgi vanligvis ikke jobbe for kvinner. Hvis du er en mann, snakk med din lege eller spesialist om dette alternativet.