Digidexo.com

Hvorfor Is My skalp Itchy & hvorfor må jeg Håravfall?

Når hodebunnen klør, kan det føre til avskallinger, irritasjon og hårtap som kan bli skjerpende og pinlig. Det er mange årsaker til hodebunnen kløe som resulterer i håravfall, og å vite hvilken tilstand du har kan hjelpe deg ordentlig behandle tilstanden.

Alopecia

Alopecia er en autoimmun lidelse som fører til at håret til å falle ut. Det er et sprednings tilstand som behandles vanligvis med steroide kremer.

Psoriasis

Psoriasis er en hudsykdom som kan angripe hodebunnen, produsere fet plakk som faller av i store skalaer. Det er vanligvis behandles med kortison kremer og sjampoer som inneholder steinkulltjære.

Eksem

Eksem er en allergi-relaterte tilstand som fører til hodebunnen til å bli ekstremt kløende. Flassing er vanlig inntil allergen er identifisert og eliminert.

Dermatitis

Dermatitis er en tilstand som produserer gul, fet flekker i hodebunnen, som kan spre seg nedover ansiktet og halsen. Kortison kremer er vanligvis brukes til å behandle betennelse.

Skin Cancer

Hudkreft fører til at hodebunnen til å produsere lesjoner som kan ligne andre skalp plager. Forandringene kan åpne og blø eller gråte. Behandlingen kan være invasiv og bør være i retning av en lege.