Digidexo.com

Rice Flour Næringsinnhold

Selv om den ikke har de samme ernæringsmessige verdier som hvetemel, er rismel et flott alternativ til hvetemel for folk som er allergisk mot hvete. Bytte hvetemel med rismel kan tillate de som trenger en glutenfri diett for å fortsatt nyte ting som brød, muffins, og mange desserter.

Hvit ris mel

Hvitt rismel kan brukes som en erstatning for vanlig hvitt mel. Det er ofte brukt i thailandsk mat som fortykningsmiddel eller i søtsaker og bakevarer. Det finnes to typer hvit ris mel. Regelmessig rismel er tørr og litt modig. Klistret rismel, eller søt rismel, er mer kremaktig og kan tilsettes til vanlig rismel for tekstur.

Brown Rice Flour

Brun ris mel har mer næringsverdi enn hvit ris mel. Den har en nøtteaktig, dypere, litt søt smak. Brun ris mel kan være litt modig, men du kan kjøpe super-fine brun ris mel som er veldig glatt.

Protein

Selv om en kopp hvit ris mel kun har 9,4 gram protein, har brun ris 11.42 gram protein. Dette er sammenlignbart med 12,91 gram protein i hvitt mel, og litt lavere enn de 16,44 gram protein i hvetemel.

Karbohydrater

Både hvit og brun ris mel er høy i karbohydrater. Hvit ris mel har 126,61 gram og brun ris mel har 120,84 gram per kopp. Hele hvetemel har minst mulig karbohydrater på 87,08 gram, mens vanlig hvitt mel har 95,39 gram.

Fiber

Hele hvetemel er den høyeste i fiber med 14.6 gram, men brun ris mel kommer på andre på 7,3 gram. Hvit ris mel og vanlig hvitt mel er lik med hvit ris mel inneholder 3,8 gram og vanlig hvetemel inneholder 3,4 gram per kopp.

Kalorier

Ris-mel har en høyere kalori-innhold enn hvetemel. Hvit ris mel har 578 kalorier per kopp og brun ris tett bak på 574 kalorier. Vanlig hvitt mel har 455 kalorier, og hele hvetemel har 407 kalorier.