Digidexo.com

Naturlige kilder til Azelaic Acid

Naturlige kilder til Azelaic Acid


Azelainsyre er produsert av en gjær av Malassezia arter som lever på huden som en del av vår normale sunne kappe av mikroorganismer. Det forekommer naturlig i korn slik som bygg, rug og hvete, og på grunn av sin antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaper, er syntetisert for anvendelse i kremer å behandle akne og rosacea.

Hvete

Hvete er en av verdens mest dyrkede kornavlinger og arkeologene mener har vært brukt av mennesker for ca 10.000 år. Den moderne varianten har det latinske navnet Triticum aestivum og selv om mengden av azelainsyre i hvete er liten, har ønsket om naturlige hudprodukter gjort det til en populær kilde.

Barley

Bygg er også en frokostblanding beskjære, men er en mer robust plante som blir dyrket i mindre fruktbar jord og barskere klima enn hvete. Det har blitt utviklet mindre enn hvete og så byggen vi spiser i dag er mye som det var i bibelsk tid. Det er lett identifiseres ved sin hårete skjegget av bust. Dens latinske navn er Hordeum Gramineae og det er mest brukt i bryggeribransjen eller som gården dyrefôr. Som hvete, den inneholder små mengder av azelainsyre, men blir brukt mer vanlig som en naturlig kilde, spesielt for salver og hudkremer.

Rye

Rye er en hardfør frokostblanding avling dyrkes hovedsakelig i Øst-Europa. Den har en lavere avkastning per hektar enn både hvete eller bygg, men vil vokse under harde vintermånedene. Den har en karakteristisk bitter smak, men inneholder mindre gluten enn hvete og kan spises av mange personer med hveteintoleranse. Rye har det latinske navnet på Rug cereale Gramineae og brukes hovedsakelig for brød, whiskey og storfe feed. Den inneholder også små mengder av azelainsyre, og blir i økende grad anvendt som en naturlig kilde.