Digidexo.com

Hvordan behandle kikhoste

Kikhoste har fått sitt navn fra den distinkte whoop assosiert med hoste spasmer. Også kjent som pertussis, ble denne sykdommen sterkt redusert ved administrering av DPT-vaksine til barn. Det har imidlertid gjort et comeback og blir utbredt over hele verden.

Hvordan behandle kikhoste

Forstå Tegn og symptomer på kikhoste

•  Innse at under behandlingen, er smittsom for en lengre tidsperiode kikhoste.

starter 7 dager etter eksponering til Bordetella pertussis bakterier til så lenge som tre uker etter første utbrudd av hoste spasmer, kan bakteriene være smittsom.

Vet at kikhoste kan være tilstede hos voksne så vel som barn. Siden symptomene er vanligvis mindre alvorlig hos voksne, er sykdommen ofte forvekslet med en kald eller øvre luftveisinfeksjon.

Begynne behandlingen for kikhoste

Unngå eksponering for andre familiemedlemmer ved å isolere smittede for de første fem dagene av antibiotika. Slitasje kirurgiske masker, mens i samme rom med pasienten.

Vask hendene ofte siden bakterier som forårsaker kikhoste er lett overføres gjennom kontakt.

Konsumere mye væske. Dehydrering er en vanlig komplikasjon av kikhoste. Juice, vann, frukt og supper er gode kilder for å etterfylle væske og gi næring.

•  Reduser muligheten for oppkast forbundet med intens hoste ved å spise små måltider. Vanligvis er seks små måltider i stedet for tre regelmessige måltider ganske effektiv.

Ta bare medisiner som er foreskrevet av legen din, spesielt for hoste.

Lindre symptomene dine med en kjølig tåke vaporizer. Den ekstra fuktighet i luften vil gjøre puste lettere, løsne sekret og mindre kornete hoste.

Forstå legen kan behandle kikhoste som en familie sykdom og foreskrive antibiotika til alle i husholdningen.

Forstå at komfort tiltak kan være alt som er mulig å behandle kikhoste. I noen tilfeller, antibiotika, hostedempende midler eller bronchodilators ikke gjøre noen forskjell.

Bli hjemme og hvile hvis du er en voksen med kikhoste. Tillater kroppen å gjenopprette med minimal belastning.

Hint

  • Vurdere alle tiltak for å behandle kikhoste siden komplikasjoner kan omfatte lungebetennelse, bihulebetennelse, lungekollaps og mange flere.
  • Hvis barnet ditt blir blå i løpet av en hostende spell, ring 911 og start HLR etter behov. Sykehusinnleggelse er ofte nødvendig for små barn med kikhoste.
  • Se barn med kikhoste nøye for tegn på dehydrering. En reduksjon i, urinmengde (færre bleier) tørre lepper og gråter uten tårer er alle tegn som bør rapporteres til legen din umiddelbart.