Digidexo.com

Hvordan behandle Hydronefrose

Hydronefrose (bokstavelig talt betyr "vann på nyrene") er den vanligste avvik i urinveiene og kan bli diagnostisert i tidlig barndom eller selv før fødselen. Det skjer når en eller begge nyrer blir hovne fordi urin flow er blokkert på noen måte. Resultatet er en lav funksjon eller ikke-fungerende nyre eller nyrer.

Behandlingen innebærer trykkavlastning på nyrene og fjerne blokkeringer i urin flyt. Hvis normal nyrefunksjon har allerede blitt skadet, kan ytterligere behandling som antibiotika for gjentakende infeksjoner eller en midlertidig eller permanent nephrostomy tube å jevnlig tømme nyrene være nødvendig.

Hvordan behandle Hydronefrose

Behandlingstilbud

overvåke situasjonen nøye. I milde tilfeller av hydronefrose forårsaket av en svært liten obstruksjon eller refluks (en arvelig tilstand som fører bakover flyt av urin fra blæren til å sikkerhetskopiere inn i urinlederne og nyrer), er den typiske fremgangsmåten for å overvåke pasienten regelmessig som tilstanden korrigerer verket. Denne behandlingen kan også innlemme en lav dose av antibiotika til å bekjempe infeksjoner.

Tapp nyre. Hvis blokkeringen av urin flyt er i urinrøret eller blæren stikkontakt, kan en liten tube (ureter stent) settes direkte inn i ureter fra blæren. Dette forbigår den smale punktet hvor blokkeringen skjer og lar drenering.

En annen måte å tømme en nyre er ved å føre et rør (nephrostomy rør) direkte gjennom huden inn i nyrene og drenering av urin til en oppsamlingspose. Denne enheten kan være enten midlertidig eller permanent.

Hvis alvorlig ureteroplevic junction obstruksjon (en betydelig innsnevring ved det punkt hvor ureter forlater nyre) som er årsaken til hydronephrosis, kalt en operasjon en pyeloplasty utføres. Denne operasjonen fjerner hindret del av ureter og deretter re-settes den sunne ureter til nyrenes samle del. Operasjonen er minimal invasiv og utføres gjennom små snitt i huden.

Hvis nyrestein er årsaken til hydronefrose, kan endoskopisk kirurgi eller lithotripsy være nødvendig å fjerne steinene.

Hvis hydronephrosis er et resultat av et større eller kreft nedbrutt som blokkerer urinrøret, kan behandlingen omfatte hormonbehandling for prostatakreft eller bruk av dilatorer (strekk-enheter) for å forstørre urinrøret.

Hint

  • I sjeldne tilfeller hvor skaden er utstrakt, vil operasjonen bli utført for å fjerne en del av eller hele nyren.