Digidexo.com

Effekter av narkotikamisbruk på familietre

Narkotikaavhengighet påvirker brukeren fysisk og mentalt. Men det kan gjøre det samme for alle som er involvert i den rusavhengige liv, spesielt familien. Virkningene av narkotikamisbruk på medlemmer av familien kan være overveldende. På samme måte som den rusavhengige, kan familiemedlemmer coping med en narkoman slektning lider av betydelige virkninger, inkludert finansiell ustabilitet, svekkelse av arbeids evner og omdømme, avbrytelse av normale liv aktiviteter, og større risiko for helseproblemer på grunn av stress eller overkompensasjon for den rusavhengige.

Betydning

Narkotikamisbruk i en familie fører til ødeleggende følelsesmessig påkjenning for partnere og slektninger, skaper uopprettelig skade på barn, og bærer makt til å ødelegge familien helt.

Familieforhold

Det er umulig for en familie å opprettholde en sunn tilværelse når ett medlem er avhengig av narkotika: Narkotika indusert illusjoner av den rusavhengige kan endre familiens egen virkelighet, som gjør den tynn og upålitelig og ødelegge grunnlaget for familien.

Barn

Virkningene av narkotikamisbruk på barn, spesielt når en forelder er den rusavhengige, inkluderer smertefulle følelser av ansvar, innta rollen som den savnede foreldre (som nå er barnet figur), troen på at deres barndomsopplevelser har blitt tatt og oppgivelse av tro på en sterk foreldre figur.

Foreldre

For foreldre som oppdager sine barns narkotikamisbruk, de umiddelbare effektene inkluderer overveldende følelser av sinne fordi barnet plassert seg i en farlig situasjon og skyldfølelse fra å tenke at de burde ha visst eller kunne ha stoppet avhengighet.

Ektefeller eller partnere

Signifikante andre har en tendens til å føle seg ansvarlig for en partner avhengighet, smerten partneren undertrykke med narkotika. Dette etterlater dem med en følelse av forpliktelse til å støtte sin partner ved å dekke for dem, løgn, aktivere og endre arbeidsplaner for å håndtere narkotika misbruk.

Codependency

Atferdsproblemer av en narkoman kan styre familier, forårsaker familien å skjule situasjonen fra besøkende eller offentligheten, unngå å diskutere problemet, som dekker for akutte situasjoner med den rusavhengige arbeidsgiver eller kolleger, og skape misguided optimisme at familien kan kurere stoffmisbruker.