Digidexo.com

Tegn og symptomer på leverskade forårsaket av Tylenol

Tegn og symptomer på leverskade forårsaket av Tylenol


Tylenol er et merkenavn av stoffet paracetamol, som finnes i over-the-counter og reseptbelagte medisiner Vicodin og Percocet. Stoffet regnes som trygt når det brukes i henhold til medisinering etikettene og anbefalte doser. Imidlertid, i henhold til FDA, kan det forårsake problemer når doseringen er overskredet, eller pasienten er følsom for paracetamol.

Influensa symptomer

Symptomer på levertoksisitet på grunn av paracetamol-forgiftning kan være vanskelig å påvise. De første symptomene ligner på influensa, for eksempel: tap av matlyst, kvalme og oppkast. Uforklarlige symptomer som disse kan være et tegn på levertoksisitet, ifølge Healthfully.org.

Gulsott

Gulsott er en gulfarging av hud og øyne hos pasienter med leversykdom. Leveren kan slutte å produsere galle hos pasienter med leversykdom, men det fortsetter å behandle pigment som forårsaker gulfarging av hud og øyne, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center.

Kløe

Kløe er kløende hud, og kan ha en rekke årsaker. Innvendige sykdommer slik som leversykdom føre til at huden føles tørr, selv om det ser ut til normal, ifølge Mayo Clinic. Kløe oppstår uten et utslett eller annen kjent årsak kan være et symptom på leversykdom eller skade.

Mørk urin

Mørk urin kan være et symptom på levertoksisitet fra paracetamol forgiftning, ifølge Healthfully.org. De tidlige symptomene på levertoksisitet kan være umulig å skille fra andre medisinske tilstander.

Abdominal Ømhet

Den øvre høyre side av magen kan føles ømt med levertoksisitet. Den øvre høyre side av abdomen er plasseringen av leveren.

Progresjon av symptomer

Alvorlige tilfeller av legemiddelindusert leversykdom kan føre til leversvikt og krever en levertransplantasjon, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center. Leger diagnostisere narkotikarelatert leversykdom i fravær av andre årsaker til leversykdom. I de fleste tilfeller er den medikament stanset eller dosen reduseres.