Digidexo.com

Hva partiklene er i godt vann?

Godt vann kan være trygt å drikke, i motsetning til det mange tror. Det er ofte partikler som finnes i brønnvann, men ikke alle av dem er skadelig. Å vite partiklene som finnes i brønnvann, samt deres virkninger kan hjelpe deg å vite om partiklene i din godt vann er skadelig eller ikke.

Iron

Oppløst jern, eller en løselig form av toverdig jern kan bli funnet i brønnvann. Dette strykejernet er fargeløs, men luften kan oksidere det, gjør rødbrune partikler. De starter ut som faste partikler som senere blir til jernoksid. Jern er ikke nødvendigvis en stor helse bekymring hvis små mengder er funnet. Imidlertid kan store mengder avgir en metallisk smak, som mange kanskje ikke finner tiltalende. Hvis du skulle blande vann som inneholder en høy konsentrasjon av jern med kaffe, te eller andre drikker, eller koker grønnsaker med det, vil du kanskje merke en svart rester, noe som kan være uappetittlig.

Mangan

Finner mangan sjeldnere enn jern i vann, men hvor det er oppløst jern, er det vanligvis en viss mangan, også. Mangan i seg selv er mindre vanlig å finne. Mangan er svært lik oppløst jern, med unntak av fargestoffer. Hvis mangan er funnet i vann, vil du legge merke til mer av en brun-svart rest.

Natrium

Hvis din godt vann har en salt smak til det, er det en god sjanse for at det er naturlig natrium partikler i den. Du vil vanligvis legge merke til dette hvis du bor i et kystområde, på grunn av saltvann i havet eller annen måte å blande inn din vann.

Hva å gjøre

Hvis du er usikker på om din godt vann er trygt å drikke, er det beste du kan gjøre er å ha det analysert. Analysere partiklene i din godt vann kan hjelpe deg med å fortelle om forholdsregler må tas eller ikke. Filter systemer kan også være et godt alternativ for å holde vannet friskt.