Digidexo.com

Kosten tips for overaktiv blære

En overaktiv blære fører til en umiddelbar og presserende behov for å urinere på grunn av en sterk sammentrekning av blæremuskelen. Tilstanden er en type av urininkontinens, fordi det kan føre til ukontrollert tap av urin. Om 16 til 17 prosent av voksne har overaktiv blære, ifølge National Association for Continence (NAFC), og tilstanden er mer vanlig hos personer over 40 år Endre visse aspekter av ditt kosthold kan bidra til å redusere problemene med overaktiv blære.

Diary

Du ønsker kanskje å starte en blære dagbok slik at du kan identifisere noen mønstre som er involvert med urin haster. I denne dagboken, vil du holde styr på all mat og væskeinntak samt spesifikke ganger du trenger for å urinere. Gjør ett kosttilskudd endring om gangen slik at du kan vurdere effekten.

Væskeinntak

Den NAFC anbefaler å drikke seks til åtte 8-oz. glass væske daglig. Det er best å spre inntaket utover dagen, fordi drikke store mengder på en gang kan føre til urin haster. Du bør redusere eller stoppe væskeinntak flere timer før sengetid for å hindre nattlige urin haster.

Betraktninger

Det kan være fristende å kutte ned på væskeinntaket i et forsøk på å redusere overaktiv blære symptomer. Lavt væskeinntak, men fører til høyt konsentrert urin, som kan irritere blæren foring og forverre problemene haster. Høyt konsentrert urin er også mer sannsynlig å fremme bakterievekst som kan føre til urinveisinfeksjoner. I tillegg kan lavt væskeinntak føre til forstoppelse, som setter press på blæren.

Drikkevarer

Vann er den ideelle drikke. Koffeinholdige drikker kan føre til problemer fordi koffein er vanndrivende og øker urinproduksjonen. Kaffe, te og mange brus inneholder koffein. Alkohol er en blære stimulant, i henhold til NAFC. I tillegg forklarer organisasjonen at å drikke drikker med kunstige søtstoffer øker urin haster og frekvens i forhold til å drikke sukkerholdig drikke eller de med ingen søtstoffer. Drinker med høyt sukkerinnhold, men også er forbundet med overaktiv blære symptomer.

Foods å unngå

Flere matvarer er forbundet med overaktiv blære symptomer. Disse inkluderer frukt og fruktjuicer, særlig sitrus, som nevnt av den cystitt og overaktiv blære (COB) Foundation. Tomat-baserte matvarer og krydret mat kan også utløse symptomer. Sjokolade er en annen mulig skyldige, da det inneholder koffein.