Digidexo.com

Effektene av fattigdom på språkutvikling

Effektene av fattigdom på språkutvikling


Fattigdom har mange åpenbare negative effekter på barn, men en som ofte er mindre opplagt er en forsinkelse i språkutvikling. Fattigdom har lenge vært kjent for å være en direkte bidragsyter til ulemper i mange områder av livet, men koblingen til språkforsinkelser er indirekte, og dens innflytelse er fortsatt gjenstand for mye studie.

Effekter

Forskere ved University of Pennsylvania Center for Cognitive Neuroscience har funnet en urovekkende gap mellom språktilegnelse frekvensen av middelklasse barn og de av lavere sosioøkonomisk status, ifølge USA Today. Ifølge en studie, middelklassen tre-åringer viste omtrent dobbelt vokabular av samme-alderen barn fra lavinntektsfamilier. Forsinkelsen stammer fra forhold som påvirker deres evne til å huske detaljer, lage og følge planer, og ivareta oppgaver. Mest urovekkende, en studie ved University of California-Berkley viser at hjernen til noen barn fra lavere inntekt familier viser underskudd i problemløsning og høyere nivå tenkning ferdigheter som kontrolleres av prefrontal cortex som etterligner effekten av et slag.

Faktorer

Flere faktorer bidrar til den drastiske effekten av fattigdom på språkutvikling. Den mest åpenbare er underernæring; andre forhold knyttet til inntektsnivå også ta en toll. Disse inkluderer giftige elementer i miljøet som følge av dårlige levekår, høyere enn vanlig eller konstant stressnivå, og analfabetisme på den delen av foreldre. Ifølge National Institute of Health, er dette mellom generasjonene, noe som betyr at det bærer over fra besteforeldre til foreldre, til den nå-rammede barn.

Permanens

Heldigvis kan de negative effektene av fattigdom på utvikling av språk vanligvis reverseres. Utdanning professor Susie Neuman ved University of Michigan sier at "utrolig intensive intervensjoner" er nødvendig for barn å bryte fattigdoms barriere. Ifølge Minority Report, er første skritt for foreldre til et barn med språkutviklinga forsinkelser på grunn av fattigdom er å konsultere en logoped, som kan foreta en vurdering, planlegge hensiktsmessige intervensjonsstrategier og gi oppfølging støtte.

Intervensjoner

Enhver intervensjon for barn med språkforsinkelser vil være langsiktig, ifølge University of Chicago, siden konsekvensene av forsinkelsene er så langt reaching.These barn står i fare for akademisk underachievement og mulige atferdsmessige og språkorientert læring lidelser. For gruppe interaksjon, kan barn med språkforsinkelser nytte førskolen, eller programmer som Head Start. I klasserommet, aktiviteter med fokus på kommunikasjon og sosiale ferdigheter, selvutfoldelse, eller små grupper fungerer bra. Intervensjoner for språklige forsinkelser ofte ta et team tilnærming for å løse ikke-akademisk (for eksempel følelsesmessig) behov, så vel.