Digidexo.com

Hva er årsaken til Spider årer i føttene?

Hva er årsaken til Spider årer i føttene?


De fleste kvinner liker å bære snazzy jakt sandaler, spesielt når det er varmt. Hvis en kvinne er plaget med edderkopp årer på bena, kan hun føle selvbevisst og dytte føttene til full dekning sko. Edderkopp årer, dessverre, er til tider uunngåelig.

Expert Insight

Edderkopp årer, kjent i det medisinske miljøet som telangectasiasa, vises på hudens overflate. Disse årer er farget og tråd-lignende utseende. Spider årer vanligvis ikke vondt som åreknuter gjøre, men de kan bli verre og begynner å blø, ifølge Painfulfoot.com.

Beliggenhet

Normalt er edderkopp årer finnes i ben, men de kan oppstå på føtter og ansiktet og andre deler av kroppen.

Årsak

Edderkopp årer og åreknuter er forårsaket av backup av blod. Benet årer har ventiler som fungerer som enveisklaffer. Hvis ventilen svekkes, kan blod lekke tilbake inn i venen og bassenget. Dette er det som skaper edderkopp og åreknuter, som ofte dukker opp i nedre torso området, inkludert ben og føtter, ifølge Womenshealth.gov.

Utseende

Venøs insuffisiens er når den sammenslåtte blod gjør venen bli større og venen blir varicose. Spider årer er mye som åreknuter, men de er ikke så stor. Spider årer ligner spindelvev, derav navnet, eller greiner. De er vanligvis rød eller blå i farge og er nærmere hudens overflate enn det som er åreknuter, ifølge Womenshealth.gov. En person kan ha en liten eller stor oppdatering av edderkopp årer.

Andre medvirkende faktorer

Andre faktorer som kan føre til edderkopp årer inkluderer hormonelle endringer, eksponering for sol og genetikk.

Betraktninger

Bruk sokker som er spesielt utviklet eller spesiallaget for å gi brukeren lindring fra ubehag blir opplevd som følge av edderkopp eller åreknuter. Sokkene vil ikke gjøre venene gå bort eller hindre dem fra å bli verre, men kan forbedre livskvaliteten for brukeren. Edderkopp årer kan også dekkes med en concealer, for eksempel Dermablend, antyder Beauty.ivillage.com.