Digidexo.com

Akupunktur & Cushings sykdom

Akupunktur & Cushings sykdom


Cushings syndrom, som inkluderer sykdommen kjent som Cushings sykdom, forekommer sjelden hos mennesker, men vanligvis plager hunder og hester. Når en svulst bevirker Cushings sykdom, kan det kreve kirurgi. For andre årsaker, kan behandlinger som akupunktur kunne behandle sykdommen ved å hjelpe gjenopprette kroppens evne til å helbrede seg selv.

Adrenal aktivitet

Den menneskelige kroppen reagerer på stressende situasjoner ved å produsere kjemikalier som støtter en rask "fight or flight" respons. Våre binyrene slipper den mest kjente av disse kjemikaliene, adrenalin, samt tre store stoffer som kalles DHEA, aldosteron og kortisol. Disse stoffene regulere kritiske kropps aktiviteter som blodtrykk, glukoseproduksjonen, fettfabrikk, sex hormon produksjon og mineralbalanser. Kronisk stress kan påvirke binyrene evne til å fungere skikkelig, noe som fører til et bredt spekter av mulige helseproblemer.

Cushings sykdom

Cushings sykdom tilhører en familie av adrenale forstyrrelser, kollektivt kjent som Cushings syndrom, hvor altfor mye kortisol svekker helse. Cushings sykdom begynner med problemer i hypofysen. Hypofysen problemer kjemiske instruksjoner til binyrene i form av adrenocorticotropin hormon (ACTH). For mye ACTH sender feil signaler til binyrene, som i sin tur produserer for mye kortisol. Personer med Cushings sykdom lider av høyt blodsukker og blodtrykk, svette, vektøkning og psykiske problemer som depresjon eller angst.

Akupunktur

Akupunktur har eksistert som en primær terapeutisk teknikk i Kina i tusenvis av år, og i de siste tiårene har det funnet økende favør blant vestlige helsepersonell. En akupunktør setter små nåler på bestemte punkter i huden som er sagt å være knyttet til visse plager, også bevegelige eller varme nåler under prosedyren. Forskere kan ikke peke på den nøyaktige grunnen til akupunktur synes å gi lettelse for noen pasienter, men i henhold til tradisjonell kinesisk medisin, nålene påvirke flyten av livsenergi i hele kroppen, bidrar til å gjenopprette fysiske ubalanser.

Effektivitet

En studie publisert i The American Journal of Chinese Medicine på elektrisk hjulpet akupunktur på hunder demonstrerte teknikken effektivitet i å gjenopprette sunn adrenal nivåer. The Mayo Clinic sier at å drive gyldig forskning på menneskelig akupunktur er vanskelig fordi det er vanskelig for forskere å tenke ut en falsk akupunktur behandling for å sammenligne med faktiske akupunktur metoder.

Betraktninger

I tillegg til akupunktur, kan andre behandlinger støtte riktige adrenal hormon nivåer. Mat rik på vitamin C, B og E kan gi riktig ernæringsmessig støtte, mens urte kosttilskudd som sibirsk ginseng, lakris og gotu cola kan hjelpe kroppen å tilpasse seg stress på en mer kontrollert måte. Adrenal ekstrakter fra kyr også kan bidra til å gjenopprette riktig adrenal nivåer. Hvis, derimot, har en svulst forårsaket kjertelfunksjonsfeil, kan Cushings sykdom krever kirurgi.