Digidexo.com

Hva er Armour Thyroid brukes til?

Armour Thyroid er merkenavnet for et naturlig skjoldbrusk erstatning som noen ganger brukes av pasienter som lider av hypotyreose. Hypotyreose kan oppstå på grunn av en underactive skjoldbruskkjertelen knyttet til en autoimmun sykdom (Hastimoto sykdom); når kirurgi blir brukt til å fjerne en del av eller all den thryoid; eller, i tilfelle av Graves sykdom relatert hypertyreoidisme, når det radioaktivt jod behandling brukes til å "drepe" skjoldbruskkjertelen. Uten en funksjonell skjoldbruskkjertelen for å produsere hormoner for å regulere metabolismen, pasienter som krever bruk av noen form for thyroid erstatningsterapi. Men i stedet for å gi pasientene muligheten til naturlig hormonbehandling som Armour Thyroid, legens vanligvis tilby dem syntetisk thyroid replacement therapy som en "eneste alternativet." Før oppfinnelsen av syntetiske hormoner, bruk av naturlig hormonbehandling, slik som det som tilbys av Armour Thyroid, var den eneste måten å behandle hypotyreose. Denne artikkelen tar en titt på forskjellen mellom de to typer behandlinger.

Hva er Natural Thyroid?

Naturlig thyroid er laget av tørket skjoldbruskkjertelen hos griser. Armour Thyroid er et merkenavn for naturlig thyroid medisinering. Andre er Bio-Throid, Naturethroid, og Westhroid. Naturlig thyroid gir pasienter med hypotyreoidisme med både tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3) - de to hormoner som utgjør det som er kjent som "thyroid hormon", og som er fremstilt ved en sunn skjoldbruskkjertelen.

Syntetiske Thyroid Drugs

Foreløpig er den mest populære metoden for behandling av pasienter med hypotyreose gjennom bruk av et syntetisk skjoldbruskkjertelhormon kalt levotyroksin, som kom i bruk på 1950-tallet og gjorde utdødd naturlig thyroid behandling som brukes før den tid. Syntetisk skjoldbrusk hormon erstatninger gå av handel merker av Synthroid, Unithroid, Levoxyl, Levo-T, og Levothroid. Levotyroksin erstatter hormonet tyroksin (T4), som er lav eller fraværende hos pasienter som lider av hypotyreose.

Kritikk av syntetisk Thyroid Hormone

Som nevnt, er den mest populære form av syntetisk tyroid hormon narkotika tilveiebringe en pasient med bare ett hormon - T4. Fordi den menneskelige skjoldbruskkjertelen produserer både T4 og T3, har mange pasienter funnet bruk av narkotika som levotyroksin ineffektive, spesielt de som har hatt sine thyroid kirurgisk fjernet eller gjort fungerende av radioaktivt jod behandling. Forskning har vist at pasienter som ikke får T3 i sin behandling har en dårligere livskvalitet og erfaring forverret symptomene. Dette indikerer at naturlig thyroid replacement therapy kan være mer gunstig for noen pasienter.

Klinisk studie

I 1999 var New England Journal of Medicine rapporterte om forskningsresultater som viser at hypothyroid pasienter fungerte bedre når gitt en kombinasjon av tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Studien, som ble utført i fellesskap gjennom Kaunas Medical University i Kaunas, Litauen og University of North Carolina Department of Psychiatry, tok 33 pasienter som led av hypotyreose enten på grunn av en autoimmun thyroid sykdom eller fjerning av deres skjoldbruskkjertelen. Pasientene ble undersøkt for to fem-ukers perioder. I løpet av den første perioden, ble de gitt levotyroksin alene; under den andre uken fikk de levotyroksin i forbindelse med trijodtyronin. Mens fysiologiske forskjeller som endringer i puls, blodtrykk og reflekser var minutt økte pasientenes mental funksjon dramatisk da de fikk både T4 og T3. Ved slutten av studien, 20 pasienter antydet at de foretrakk T3 og T4 behandling, noe som indikerer at de oppnådde økte energi og konsentrasjon og følte seg generelt bedre. Studien konkluderte med at "behandling med tyroksin pluss trijodtyronin bedret livskvaliteten for de fleste pasienter."

Hvilke Thyroid behandling som er best?

Naturlig skjoldbrusk erstatning har gjennomgått kritikk av leger, som finner denne behandlingen "utdatert" i lys av fremskrittene i syntetisk hormon erstatning. Ifølge Dr. Thomas Repas, en endokrinolog ved Regional Medical Clinic i Rapid City, South Dakota, naturlige skjoldbrusk preparater har en "uakseptabel grad av variasjon parti til parti, ofte resulterer i uakseptabel variasjon i thyroid-stimulerende hormon." Imidlertid har mange pasienter som led av vedvarende hypotyreose tross for bruk av syntetiske behandlinger bevitnet opplever vekttap og økt energi og årvåkenhet ved bruk av naturlige skjoldbrusk hormoner. Hvis du er en pasient med hypotyreose hvis symptomene ikke har avtatt til tross for bruk av medisiner som levotyroksin, ta kontakt med endokrinolog eller søke en ny mening.