Digidexo.com

Tegn og symptomer på anemi hos barn

Anemi er en tilstand som påvirker blodet. Det skjer når du ikke har nok røde blodceller eller det ikke er nok hemoglobin i blodet. Anemi kan føre til flere merkbare symptomer.

Typer

Symptomer på anemi hos barn kan inkludere blek hud, gulsott, sår eller hoven tunge, forsinket utvikling, svimmelhet, hodepine, uregelmessig hjerterytme, pustevansker, uregelmessig menstruasjon, irritabilitet og mangel på energi. Redusert appetitt kan også være et tegn på anemi hos barnet ditt.

Betydning

Hvis du mistenker at barnet ditt er blodfattig, er det viktig for ham å se en lege, fordi det er flere ikke målbare symptomer som kan være alvorlige, inkludert en forstørret milt eller lever, bleke slimhinner og bilyder.

Årsaker

Noen forhold som kan føre til anemi inkludere infeksjon, sykdom, medisiner og dårlig ernæring. Den type behandling vil være avhengig av årsaken til anemi.

Behandling

Anemi behandlinger kan inkludere vitaminer, kosttilskudd endringer, fjerning av milten, blodtransfusjoner, antibiotika og benmargstransplantasjon.

Betraktninger

Anemi er vanligvis et symptom på en annen tilstand, som er en annen grunn er det viktig for barnet å se en lege så snart du merker noen symptomer.