Digidexo.com

Hva er behandlingen for kronisk endometritt?

Endometritt er en betennelse i livmoren fôr, ifølge National Institute of Health. Sykdommen er assosiert med bekkeninfeksjon eller PID, som også inflames livmor veggen sammen med andre kvinnelige reproduksjon organer som egglederne. Endometritt kan forårsake alvorlige medisinske tilstander hvis venstre ubehandlet.

Årsaker

Smittsomme bakterier bevege seg oppover gjennom skjeden inn i livmorhalsen og livmoren som resulterer i infeksjon og betennelse i livmoren fôr. Endometritt og PID er normalt forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer, eller kjønnssykdommer som klamydia og gonoré. Prevensjonsmidler som IUDen kan også bidra til sykdommen. Kvinner som douche kan øke risikoen for endometritt, som endrer balansen mellom gode og skadelige bakterier i skjeden veiene.

Risiko

Visse faktorer øke risikoen for endometritt og inkluderer ikke bruke kondom, å være en kvinne under 25 år som er seksuelt aktiv, har flere sex-partnere, skylling regelmessig, har nylig satt inn en spiral og en historie av endometritt.

Effekter

Bivirkninger av endometritt inkluderer unormal vaginal blødning, mage oppblåsthet, smerter i bekkenområdet, feber, ryggsmerter og smerter under avføring. Smerte kan også merkes under samleie og trening. Du kan ha problemer med vannlating og erfaring uregelmessig menstruasjonsblødning.

Advarsler

Venstre ubehandlet endometritt kan føre til ufruktbarhet på grunn av skader på livmor og andre kvinnelige kjønnsorganer. Ektopisk eller tubal graviditet kan oppstå når egglederne er skadet og kan ikke tillate tilgang til livmoren.

Behandling

Antibiotikabehandling gis for å bekjempe smittsomme bakterier. Sykehusinnleggelse kan være nødvendig hvis du opplever betydelig smerte, er HIV-positiv eller gravid. Intravenøs antibiotika vil bli administrert sammen med oral antibiotikabehandling. Over telleren smerte relievers som Motrin eller Aleve kan anbefales for bekkensmerter. Drikk rikelig med væske for å skylle ut infeksjonen.
Kirurgi er sjelden, men hvis en abscess har vokst og sprukket inne i livmoren fôr, kirurgi kan være nødvendig for å stoppe blødningen.

Forebygging / løsning

Redusere risikoen for endometritt ved å begrense seksualpartnere og praktisere sikker sex ved å bruke latex kondomer. Unngå skylling da dette forstyrrer den naturlige balansen av bakterier i skjeden. Få testet for en STD hvis du tror du har blitt satt i fare. Tidlig behandling av kjønnssykdommer vil minske risikoen for komplikasjoner.