Digidexo.com

Alvorlige leddsmerter Årsaker

Alvorlige leddsmerter Årsaker


Alvorlig leddsmerter kan begrense din evne til å engasjere seg i fysiske aktiviteter, utføre enkle funksjoner som å åpne en krukke eller binde shoestrings. Hvis ikke riktig behandlet, kan sykdommen begynne å påvirke din følelsesmessige velvære også. The Arthritis Foundation rapporterer at mer enn 27 millioner amerikanske voksne og ca 300.000 barn lever med leddsmerter. Årsakene til alvorlig leddsmerter forskjellig fra person til person, men vanligvis faller inn i flere kategorier.

Symptomer

Akkurat som det er flere årsaker til alvorlige leddsmerter, er det også en rekke symptomer som manifesterer med tilstanden slik som tretthet, nedsatt appetitt og muskelstivhet på enkelte tider av døgnet eller i kaldt og fuktig vær. Når det foreligger forhold som forårsaker alvorlige leddsmerter, også referert til som en blusse opp, kan leddene bli øm, følsom, rød, hoven og meget smertefullt.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en alvorlig leddsmerter sykdom som forårsaker leddene å hovne opp eller forsterke. Når sykdommen er utløst det begynner å angripe immunforsvaret og kroppens vev og ledd. Revmatoid artritt kan angripe og skade lungene og øynene også. Forskere og leger fortsetter å søke etter hva som forårsaker leddgikt. Imidlertid er det mistanke om at bakterier, virus og andre kjemikalier og infeksiøse stimuli spille en rolle i etableringen av sykdommen. Andre indikatorer peker mot genetikk som en årsak til sykdommen.

Hevelse i ledd

Oppbygging av væske eller urinsyre i mykt vev som omslutter leddet er en annen grunn til at leddene hovne opp. Idrettsutøvere, mennesker genetisk disponert for leddgikt og folk som har traumer til sine ledd, kan oppleve denne tilstanden. En av behandlingene som brukes for å lindre smerten er å ha fluid oppbygging dreneres fra skjøten. Kroniske tilstander som urinsyregikt, Ludwig angina, Reiters syndrom eller Hermarthrosis er andre årsaker til leddbetennelse. Hvis venstre ubehandlet, kan tilstanden føre til andre felles relaterte sykdommer som Pseudo gikt.

Pseudo gikt

Pseudo gikt er forårsaket av kalsiumpyrofosfat dihydrat (CPPD) sykdom. Sykdommen begynner etter kalkavleiringer samle seg i leddene og vev. Venstre ubehandlet tilstand kan ikke bare føre til alvorlige leddsmerter, det kan også bryte ned og svekke leddbrusk som kan gjøre det smertefullt og strukturelt vanskelig å plassere betydelige mengder vekt på en felles gjennom aktiviteter som gåing eller løping.

Avascular Nekrose

Når bein og ledd ikke får nok blod, kan Avaskulær Nekrose satt i. Er sykdommen vanligvis utløst av en skade som dislocates leddet. Bruken av steroider, så vel som genetiske blodrelaterte sykdommer eller alkoholisme kan også initiere starten av leddsmerter forårsaker alvorlig sykdom. Når det påføres trykk til det felles påvirket, blodkar rundt leddet smale og sende redusert mengder av blod til de celler som forverrer tilstand og utløser smertefulle stikkflammer.

Lupus

The Lupus Foundation of America rapporterer at Lupus påvirker muskelskjelettsystemet. Sykdommen forårsaker alvorlig leddsmerter når muskelgrupper blir betent, en tilstand kalt myositt. Stiftelsen påpeker at omtrent 90 prosent av de som har lupus erfaring ledd eller muskelsmerter. Lupus artritt kan føre til stivhet, hevelse og en varm følelse i leddene. Stivhet eller smerte er vanligvis oppleves i morgen, men kan blusse opp senere på dagen også. Sykdommen vanligvis forårsaker smerter i øvre og nedre ledd som håndledd, fingre, knær, ankler og tær.

Fedme

Bære dreven vekt plasserer en belastning på leddene spesielt knær, hofter og rygg. Langvarig fedme kan føre til slitasjegikt, en vanlig felles lidelse som også kan påvirke hender og nakke. Kronisk felles belastning kan føre til brusk brytes ned. Ifølge John Hopkins leddgikt Center, bærer bare ti ekstra pounds over den anbefalte kroppsvekt kan øke kraften du plasserer på kneet ditt med så mye som 30 til 60 pounds hver gang du tar et skritt fremover når du går eller kjører. Kvinner som er overvektige øke sjansene for kontrahering kneet leddsmerter fire ganger mer enn kvinner som opprettholde en sunn kroppsvekt. Menn som er overvektige øke sjansene for kontrahering kneet felles smerte med så mye som fem ganger over menn som opprettholde en sunn kroppsvekt.