Digidexo.com

Galleblæren Symptomer Cures

Galleblæren er et lite organ som ligger i nærheten av leveren. Det hjelpemidler i fordøyelsesprosessen og produserer galle. Bile er en spesiell væske som bidrar til å bryte ned lipider (fett og vitaminer A, D, E og K). Galleblæren er utsatt for visse lidelser, inkludert gallestein, porselen galleblæren og galleblæren kreft. Disse lidelser demonstrere ulike symptomer og krever ulike behandlinger.

Gallestein

Gallestein er steiner i galleblæren. De dannes når kolesterol binder seg til stoffer som finnes i galle. De fleste mennesker med gallestein utviser ingen symptomer, men når de forekommer, smerter i nedre mage, øvre del av magen, rygg og muligens skulderen er mest vanlig. Den farligste aspekt av gallestein er at de kan blokkere gallegangene. Hvis det skjer, kan alvorlige symptomer oppstår. Smerter, feber, frysninger og gulfarging av hud og øyne er tegn på en blokkert galle duct. Hvis det forblir sperret, kan en hovne bukspyttkjertelen forekomme.

Behandling for gallestein varierer. Hvis gallestein ikke forårsaker flere symptomer, vil de fleste leger anbefaler en lav-kolesterol diett og fortelle deg å vente til gallestein klare. Hvis symptomene er alvorlige, er kirurgi utforsket. Det finnes to typer kirurgi: laparoskopiske og åpne. Laparoskopisk kirurgi innebærer å kutte en liten åpning i buken. En lys-styrt omfang er plassert i hullet, og kommer inn i galleblæren. Omfanget fjerner gallestein. Åpen kirurgi innebærer å skape en åpning i magen og videre åpning av galleblæren, fjerne steinene manuelt. Åpen kirurgi forekommer kun i alvorlige tilfeller. Laparoskopisk kirurgi har en raskere utvinningsgrad.

Porselen Galleblæren

Porselen galleblæren oppstår når veggene (innvendig og utvendig) av galleblæren calcify. Galleblæren under X-ray og ultralyd, ser ut til å være laget av porselen, noe som gir tilstanden sitt navn. Porselen galleblæren er asymptomatisk; tilstanden er vanligvis oppdaget i generelle røntgen eller skanninger av mageområdet. Symptomer kan omfatte smerter i mageområdet eller i nedre mage. Disse symptomene kan representere et antall plager. Hvis disse symptomene fortsetter, må du kontakte legen din. Hvis helsepersonell oppdager porselen galleblæren, innebærer behandling fjerning av galleblæren.

Kreft i galleblæren

Kreft i galleblæren er en alvorlig afffliction. I motsetning til de andre galleblæren plager, har galleblærekreft klare bivirkninger. Magesmerter, mage blødning, kløe, tap av appetitt, vekttap (dersom du ikke prøver), kvalme, gulfarging av hud og øyne og feber er alle knyttet til galleblæren kreft. Behandling varierer fra pasient til pasient; Imidlertid, i tidlig stadium galleblærekreft, fjerning av galleblæren er den vanligste behandlingen. Oppfølging behandling avhenger av deg og legen din og alvorlighetsgraden av situasjonen. I avanserte stadier, fjerning og behandling med cellegift og stråling er klare behandlingstrinn. Ytterligere behandling avhenger av behandling banen avgjøres av deg og legen din. Hvis du opplever noen av disse symptomene, må du kontakte helsepersonell umiddelbart.