Digidexo.com

Candidiasis periodontal sykdom

Candidiasis er en periodontal sykdom som er forårsaket av bakterier. Det er visse faktorer som forårsaker utvikling av candidiasis. Candidiasis er delt inn i fire grupper, og kan inkludere spesifikke symptomer eller ingen symptomer i det hele tatt. Behandling er tilgjengelig, men er begrenset til visse pasienter som har kvaliteter som gjør behandlingen vanskelig.

Fakta

Ifølge Nidcr.nih.gov candidiasis er en rød eller hvit lesjon som er forårsaket av Candida, en sopp. Det er i hovedsak forårsaket av Candida albicans, som er den mest hyppige sopp patogen. Det er vanlig for sopp å være til stede i lave tall. Faktisk er det anslått at 65 prosent av barn og voksne har Candida albicans uten problemer. Imidlertid, når dette sopp overgrows, fører den til dannelsen av sykdommen.

Årsaker

Nidcr.nih.gov lister opp flere årsaker til candidiasis. Disse inkluderer bruk av antibiotika og kortikosteroider, immunsystemet og hormonmangel, kjemoterapi, strålebehandling, visse medisiner, slimhinneirritasjon, blodsykdommer og tobakksbruk. Disse tingene kan alle øke risikoen for å utvikle candidiasis.

Typer

Ifølge Healthandage.org, er det fire forskjellige typer candidiasis i munn. En type er pseudomembranøs candidiasis. Denne typen har hvite plakater på slimhinner i hals, tunge eller tannkjøtt. Den andre typen er erytematøs candidiasis, noe som fører til røde flekker på enten ganen, tungen eller buccal mukosa, slimhinnene plassert på innsiden av munnen. Den tredje typen er hyperplastiske candidiasis, noe som etterlater hvite flekker eller plakk på munnslimhinnen. Den siste typen er protese relaterte stomatitt. Denne type er relatert til vinkel keilitt, som er kronisk betennelse i hjørnene av munnen.

Symptomer

Symptomer på Candidiasis som er oppført av Nidcr.nih.gov inkluderer brenning og sårhet. Følsomhet for matvarer som er svært sure eller krydret er et annet symptom på candidainfeksjon. Til slutt kan en stygg smak også være til stede i de som har candida. Selv om disse er alle symptomer på candidainfeksjon, har sykdommen også blitt kjent for å være asymptomatiske.

Behandling

Infeksjoner fra candida kan vanligvis kontrolleres med soppdrepende medisiner i henhold til Nidcr.nih.gov. Behandling hos pasienter som har immunsystem problemer som AIDS er mye vanskeligere. Organismene kan lett bli resistente mot behandling, noe som resulterer i behov for mer aggressiv behandling.