Digidexo.com

Hvordan Test for ADHD hos voksne

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, eller ADHD, påvirker millioner av voksne i USA, og mange av dem er ikke engang klar over at de har det. Hvis du mistenker at du kan være lider av denne tilstanden, kan det være lurt å ta ADHD test utviklet av Verdens helseorganisasjon, Harvard University og New York University ved å følge Resources Link under. Hvis du tror du har symptomer, bør du rådføre deg med en medisinsk spesialist for å bekrefte diagnosen. Følgende er noen av tegnene på ADHD.

Bruksanvisning

•  Vurdere familien din historie. Er det en familiehistorie med ADHD? Hvis andre nære familiemedlemmer har ADHD, så du er mer sannsynlig å ha det.

Overvåk dine handlinger da bedt om å sitte eller bo på ett sted for en lengre periode. Har dere problemer med å sitte stille? Får du ut av setet i situasjoner der du bør bli sittende? Har du fidget mye når du prøver å sitte stille? Sørg for å holde en oversikt over dine handlinger.

Spør en venn til å overvåke din atferd som du sitter ved et skrivebord og kopiere en passasje ut av en bok. Kopiere to hele sider. Har din venn gjøre oppmerksom på ting som ser ut til å avlede oppmerksomheten fra den gitte oppgave. Er du lett distrahert av lyder eller aktiviteter rundt deg? Har du problemer med å konsentrere seg om et kjedelig prosjekt og se den gjennom til slutt?

Spør en venn til verbalt gi deg veibeskrivelsen til et sted som du aldri har vært. Instruksjonene bør inneholde minst fem ulike svinger og nevner flere referansepunkter. Etter din venn er ferdig, gjentar retninger tilbake. Legg merke til svaret ditt. Har dere problemer med å lytte til folk selv når de snakker direkte til deg? Har dere problemer med å holde tritt med lange samtaler? I så fall har du kanskje voksen ADHD.

Delta på en fest eller annen sosial funksjon med en venn. Omgås og snakke med din venn å holde styr på samtalene dine. Etter en time spør din venn hvis du ofte ferdig andres setninger for dem? Spør hvis du er i stand til å forbli snakke med den samme personen fra begynnelsen av en historie til slutt, eller har du bare vandre bort i midten?

Gi deg selv en oppgave, for eksempel å ta oppvasken eller raking plenen. Har dere problemer med å fokusere på én ting om gangen? Har tankene vandre? Synes du selv starter - og ikke etterbehandling - flere forskjellige oppgaver på en gang?

Tips og advarsler

  • Svare "Ja" til bare ett eller to spørsmål kan ikke indikere et problem, men hvis du føler at noe ikke er riktig i livet ditt og du svarte "Ja" til de fleste eller alle spørsmålene så bør du ta kontakt med en ADHD-ekspert.