Digidexo.com

Munnsår cøliaki

Munnsår cøliaki


Cøliaki kan føre til en rekke symptomer inkludert munnsår (canker sår). Hvis du får hyppige canker sår, kan cøliaki være en mulighet. Samt behandle canker sår direkte, må du følge en streng diett for å helbrede og redusere forekomst.

Hvorfor Cøliaki Årsaker munnsår

Cøliaki indikerer en sterk sensitivitet mot gluten, et protein som finnes i hvete og andre kornsorter. Immunsystem angriper disse stoffene og resultater i canker sår og andre symptomer.

Munnsår som et symptom

Canker sår er en av de mest vanlige ikke-gastrointestinale symptomer. Ifølge Dr. Farhad Sharam for Teheran University of Medical Sciences, canker sår er det eneste symptomet som manifestere seg i én av 20 lider av cøliaki. Hvis du får hyppige canker sår, kan cøliaki være en mulighet, spesielt hvis du har en forelder eller søsken med tilstanden.

Dietary forslag

Ditt kosthold utgjør den primære forsvaret mot å forebygge og eliminere munnsår og andre symptomer på denne tilstanden. Unngå hvete, bygg og rug. Les mat etiketter nøye.

Medisiner

Legen din kan forskrive en rekke behandlinger for å behandle canker sår som inkluderer medisinert munnen vasker, aktuelle medisiner og narkotika. Det er viktig å nevne imidlertid at de ikke er en erstatning for riktig kosthold. Ifølge Dr. Sharam, hans studier indikerte vanligste medisinske behandlinger var ikke på langt nær så effektiv som å holde seg til en glutenfri diett.

Egenomsorg

Visse egenomsorg tiltak kan gi lindring. Lag en munn skyll fra saltvann eller natron. Legg is direkte på sår. Dekk til sår med natron lime.