Digidexo.com

Cream of Tartar bivirkninger

Cream of tartar er et vanlig, daglig sammensatte hyppig brukt i mange husholdninger og profesjonelle kjøkken. Mens kremen av tartar er relativt trygt å bruke, er det et par ting å huske på før du bruker kremen av tartar, spesielt hvis du har barn eller kjæledyr i hjemmet ditt.

Hva er Cream of Tartar?

Cream of tartar, eller Kaliumhydrogentartrat, er avledet fra fat som brukes til vin gjæring. Det er en krystall, og brukes vanligvis i pulverform. Cream of tartar er hyppig brukt som fortykningsmiddel med eggehviter. Det er vanligvis brukes i bakevarer, frosting og sirup for å øke kroppen samt forlenge holdbarheten. Cream of tartar er også brukt som en husholdning renere. Det kan blandes med hydrogen peroxide, oljer eller natron for å gjøre gjør-det-selv-rengjøringsmidler.

Eye Irriterende

Cream of tartar er et mildt irriterende for øynene; fordi det er surt, det vil brenne hvis det blir direkte i øynene. Hvis du får kremen av tartar i øyet, er det bare å skylle den ut med vann i noen minutter.

Innånding Irriterende

Cream of tartar er også en mild irriterende hvis du inhalerer det. Vær forsiktig med å puste inn støv mens du arbeider med pulveret. Hvis kremen av tartar er innåndet, kan det føre til kvalme og hoste. Hvis dette skjer, gå ut og få litt luft til å puste er tilbake til det normale. Hvis du etter noen få minutter er du fortsatt føler deg kvalm, ringe legen din umiddelbart.

Aktuelt Irriterende

På grunn av sin sure natur, kan kremen av tartar også være en mild hudirriterende. Ikke alle vil reagere negativt hvis huden kommer i kontakt med kremen av tartar, men hvis dette skjer, bare vaske pulveret av med såpe og vann. Hvis huden er rød og irritert, påfør en liten mengde av en salve eller antibiotika krem.