Digidexo.com

Kosthold for Hyperparathyroidism

Hyperparatyreoidisme er forårsaket av et overskudd av kalsium i blodet på grunn av overaktivitet ved en av fire biskjoldkjertlene lokalisert i halsen som regulerer balansen av kalsium i blodet og kroppsvev. Det er vanligvis forårsaket av en økning eller kreftsvulst på en av de fire kjertler. Utvidelse av en av de kjertlene kan også være et problem. Utvalget av symptomer inkluderer osteoporose, nyrestein, overdreven vannlating, tretthet, depresjon, glemsomhet, smerte og kvalme. Mens tilstanden blir overvåket, kan din lege anbefale korrigere kalsium og vitamin D-inntak for å bremse effektene.

Overvåk Kalsium og vitamin D-inntak

Overvåke mengden av kalsium og vitamin D i kosten. Når kalsiumnivået er utilstrekkelig, øker biskjoldbruskkjertelen produksjon av parathyreoideahormon. Ekstra kalsium blir deretter ranet fra bein og reabsorberes av nyrer og tarmer. Parathyroidhormon produksjonen bremser når kalsiumnivåene tilbake til det normale. The Mayo Clinic antyder at du sørger for at din kalsiuminntak er mellom 1000 til 1200 milligram per dag og inntaket av vitamin D er ca 400-600 internasjonale enheter per dag for bein støtte og immunitet. Kalsium-rik mat, inkludert mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat og grønnkål, bønner og mandler spise. Slå til magert kjøtt, kaldt vann fisk og bønner for protein er nødvendig for god helse.

Foods å unngå

Har din lege test for mat sensitiviteter og eliminere alle potensielle allergener. Vanlige allergener inkluderer hvete (gluten), melkeprodukter, korn, soya, tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Alle bearbeidet mat og raffinerte karbohydrater som pasta, sukker og hvitt brød bør elimineres også. Begrense rødt kjøtt inntak samt trans-fettsyrer som vanligvis finnes i kommersielt bakevarer, for eksempel kaker, cookies, donuts, kjeks, pommes frites, løkringer, bearbeidet mat, og margarin.

Væskeinntak

Drikke minst seks til åtte glass filtrert vann daglig for å holde seg hydrert og redusere risikoen for nyrestein. Bytt til soyamelk for å fremme god beinhelse. Unngå alkoholholdige drikkevarer, kaffe og andre sentralstimulerende midler. Begrens kullsyreholdige drikker. Disse er høy i fosfater som kan tappe kalsium fra skjelettet.