Digidexo.com

Hva er en balansert Food Diet?

For å konsumere et balansert kosthold, må du spise fra hver matvaregruppe. Ifølge United States Department of Agriculture, de grunnleggende mat grupper er korn, grønnsaker, frukt, oljer, melk og protein. De anbefalte beløp for hver matvaregruppe variere basert på din kroppsvekt og aktivitetsnivå. Ulike grupper, for eksempel barn, eldre og gravide kvinner har også unike krav. For å finne ut nøyaktig hvor mye av hver gruppe du bør spise, snakke med helsepersonell eller planlegge en avtale med en ernæringsfysiolog.

Korn

USDA mat pyramide deler korn inn i to grupper - hele korn og raffinert korn. Hele korn, som navnet antyder, inneholder hele kjernen. Raffinert korn inneholder bare en del av det. Helkornprodukter er høyere i fiber og har en mer positiv innvirkning på vår generelle helse enn raffinert korn. Gode ​​eksempler på fullkornsprodukter omfatter hele hvete brød og pasta, brun ris, havregryn, og bulgur. Voksne på en 2000 calorie per dag diett bør spise 6 oz. av korn daglig.

Grønnsaker

Grønnsaker er en viktig del av et balansert kosthold. De er generelt lav i kalorier og lastet med sykdom bekjempelse antioksidanter. Voksne på en 2000 calorie per dag diett bør satse på 2,5 kopper grønnsaker daglig. Produkter som inneholder 100 prosent vegetabilsk juice teller mot dette målet.

Frukt

En vanlig myte er at du kan spise frukt eller grønnsaker for å oppnå en balansert diett. Men det er ikke tilfelle. Et balansert kosthold består av både frukt og grønnsaker. De hver levere sine egne unike blanding av essensielle vitaminer og antioksidanter. Som grønnsaksjuice, er 100 prosent fruktjuice en måte å legge frukt i kostholdet ditt. Voksne på en 2000 calorie per dag diett bør spise to kopper frukt per dag.

Oljer

Oljer er en måte å konsumere essensielle sunt fett som omega-3 fettsyrer. Olivenolje er en av de beste eksempler. Det finnes også matvarer som naturlig inneholder hjerte sunne oljer som mandler, laks og avokado. Disse matvarer kan telle mot olje-gruppen som en del av balansert kosthold. Dessverre, visse oljer og oljebaserte matvarer, for eksempel margarin og majones, er høy i mettet eller transfett. Pass på å sjekke produktet etiketter og innkjøps oljer som i hovedsak består av umettet fett. USDA anbefaler 6 ts. av olje daglig for voksne på en 2000 per dag kalori diett.

Melk

Melk er en del av UDSA næringspyramiden på grunn av sin høye kalsiuminnhold. Denne gruppen omfatter ikke bare melk, men også ost og yoghurt. Siden melkeprodukter kan være høy i fett, kjøpe lav fett eller skummet varianter. Hvis du er laktoseintolerante, se etter kalsium befestet produkter som soyamelk eller appelsinjuice. Voksne på en 2000 calorie per dag diett bør satse på tre kopper melk daglig.

Kjøtt og bønner

USDA viser til denne siste gruppen som kjøtt og bønner, men det kan være mer presist å kalle det magert kjøtt, fisk, bønner, nøtter eller frø kategori.

Selv om du ikke er vegetarianer, bør du prøve å konsumere nøtter og frø som en del av balansert kosthold. Nøtter gjøre en god snack siden de er høy i protein, vitaminer og essensielle fettsyrer. De er også en del av olje kategorien og kjøtt og bønner kategori som gjør det enda enklere å oppfylle din balansert kosthold.

Siden de fleste kjøtt er høy i mettet fett, velge magre stykker. Du bør også prøve å konsumere fisk to til tre ganger per uke. Voksne som spiser 2000 kalorier per dag bør Stive for 5.5 oz. dag fra kjøttet og bønner kategori.