Digidexo.com

Hva er årsakene til perifer Vertigo?

Hva er årsakene til perifer Vertigo?


Selv når perifer vertigo, også kjent som labyrinthitis skjer, virker det ut som rommet er spinning, men er du ikke. På sitt verste, er du ikke i stand til å stå eller løfte hodet. De fleste av de årsaker er relatert til det indre øret.

Årsaker

Kroppen har flere måter å finne ut hvilken vei den er orientert. Vision er en kilde til informasjon; øynene forteller hjernen at vi står opp eller legge ned.

Det andre system er kritisk for balanse det indre øret. Det indre øret har looping årene kalt den halvsirkelformede kanaler. Det er væsken i disse beholdere som beveger seg med bevegelse av personen. Når en hindring eller en infeksjon påvirker dette området, er resultatet svimmelhet, kvalme og svimmelhet (en spinning eller følelse vippe).

Symptomer

Det er ikke uvanlig å føle seg litt kvalm å se en film av en berg og dalbane. Kvalmen er fordi informasjonen som sendes til hjernen kommer fra øynene skiller seg fra den informasjonen som kommer fra ørene. Det samme gjelder for å stå på et bevegelig skip, ørene føle bevegelse, men det er ikke i samsvar med informasjonen fra øynene.

Andre Disorders

Det er en nerve som sender signaler fra øret til den nedre delen av hjernen, hjernestammen. Når det er et problem med denne nerve noen kan oppleve følelser av perifer vertigo.

En tilstand som kalles "central vertigo" er forårsaket av forhold i hjernen.

Legens Visit

Den vanligste årsaken til følelser av perifer vertigo er en infeksjon i det indre øret. Legen vil spørre om det har vært en nylig øvre luftveissykdom som en forkjølelse, noe som kan føre til en infeksjon eller hevelse i det indre øret. Legen kan ofte fortelle ved å se på trommehinnen om det er vann bak det. Selv om det kan være viral, mer sannsynlig er det bakterielt enkle og antibiotika kan være foreskrevet. Legen kan finne ut om det er en mer alvorlig tilstand.

Risiko

Alvorlig forkjølelse kan slå inn i en indre øret infeksjon. Det er alltid viktig å ha respekt for selv en enkel kaldt. Hvile er viktig for helbredelse. Røyking kan øke sjansen for en indre øret infeksjon etter en kald.

Legg merke til at et lite hørselstap er normalt med en indre øret infeksjon.

Visse medisiner kan påvirke nervene i øret eller hjernestammen, som fører til svimmelhet eller vertigo.

Se legen med en gang hvis symptomene skyldes en ulykke, eller det er flere symptomer som dobbeltsyn, lammelser eller svakhet.