Digidexo.com

Ernæring for Riktig nyre-funksjon

Ernæring for Riktig nyre-funksjon


Riktig nyrefunksjonen er avgjørende for menneskers liv. Nyrer fjerne avfall fra blodet, slipper viktige hormoner og hjelpemiddel i blodtrykket. Ernæring spiller en viktig rolle i måten nyrer fungere fordi alt du putter i kroppen din som ikke er nyttig, må nyrene slutt fjerne. Overarbeidede nyrer er i faresonen for nyresykdom og total nyresvikt. Det er flere elementer du kan legge til eller fjerne fra kostholdet ditt for å opprettholde riktig nyrefunksjon.

Natrium

Unngå natrium for å hjelpe nyrer fungere skikkelig. Høye natrium dietter fører til høye blodtrykket hos pasienter med normalt blodtrykk. I de pasientene som naturlig har høyt blodtrykk, kan det gjøre deres forhold enda vanskeligere å behandle. Det første trinnet er å unngå bordsalt helt. Så gjør en innsats for å oppsøke lav natrium matvarer når du kan. Salte snacks og bearbeidet kjøtt som skinke og bacon inneholder høye nivåer av natrium og bør unngås.

Kalium

Du bør også unngå kalium for riktig nyrefunksjon. Selv om nervene og musklene trenger kalium å jobbe, kan høyt kaliumnivå hindre gjør musklene svake. Hjertet, en veldig viktig muskel, kan bremse eller stoppe fra virkningene av for mye kalium. Nyrer fjerne overflødig kalium fra blodet når de fungerer som de skal og overdrive det med kalium kan overarbeid nyrene. Begrense appelsiner, poteter og tomater hvis du ser på din kalium inntak.

Vann

Drikker masse vann er avgjørende for sunn funksjon av de fleste av kroppens organsystemer. Nyrene trenger vann for å bidra til å fjerne avfall fra blodet. Hvis kroppen din er dehydrert, kan avfallet danne smertefulle nyrestein som må passere gjennom urinrøret for å gå ut kroppen din. Drikker masse vann hindrer også urinveisinfeksjoner, som kan føre til nyre infeksjoner hvis de blir verre. Du kan forbedre nyrefunksjonen din ved å drikke mye vann.

Fosfor

Fosfor er et mineral som bein trenger å holde seg sterk. Friske nyrer vil holde nivåene av fosfor i blodet fra å komme til høy. For mye fosfor i blodet kan overarbeid nyrene og føre til nyresvikt. Når nyrene slutter å virke, fosfor nivåer får enda høyere og gjøre bein svake og sprø. For å unngå for mye fosfor, bør du begrense meieri og mutter inntak. Brus er også fulle av fosfor og bør unngås også.

Røyking

Tallrike studier har vist at sigaretter er farlig for nesten alle aspekter av din helse. Nyrene er ikke annerledes. Røyking øker blodtrykket, noe som setter deg i fare for nyresykdom og fiasko. Røyking har også vært knyttet til nesten alle slags kreft, inkludert nyrekreft. Ikke røyk, og unngå andre røyk så mye du kan.