Digidexo.com

Ernæring for å forbedre nyre-funksjon

Nyrene jobber hardt for å holde deg frisk. De filtrerer avfall fra blodet, fremme av røde blodlegemer og oppmuntre lavere blodtrykk. Det er mange mennesker som har helseproblemer, som for eksempel diabetes, som forlater dem i fare for å utvikle nyresykdom. Å spise riktig er spesielt viktig hvis man er i faresonen for nyresykdom.

Soy Protein

Protein er en viktig del av enhver diett. Den bygger muskel og reparasjoner skader i kroppen. Dessverre er mange kilder til protein er skadelig for noen i fare for nyresykdom. Når en diabetiker, for eksempel, spiser animalsk protein, nivåene av glomerulær filtrasjonshastighet (GFR) skyter opp og redusere sin funksjon. Etter inntak av soya protein, men er fortsatt personens GFR uendret. Soya er et godt valg for å forbedre nyrefunksjonen.

Soya kommer i mange former. Drikk soyamelk eller bruke den i en frisk frukt smoothie å få din daglige inntaket av frukt. Soya protein pulver er også tilgjengelig; de kan legges til smoothies for å øke proteininntaket. Eksperimenter med forskjellige merker av soya protein barer til du finner en du liker.

Eliminere Fosfor

Fosfor er normalt fjernet fra blodstrømmen gjennom nyrene. Når nyrene ikke fungerer som de skal, er det best å eliminere eller redusere inntaket av fosfor for å redusere mengden av arbeid nyrene må gjøre.

Foods høy i fosfor inkluderer meieriprodukter, nøtter produkter og høy-kalori drikker. Bruk melkeerstatninger for å erstatte melk, yoghurt og ost. Eliminer nøtter og peanøttsmør fra kostholdet ditt. Til slutt, slutte å drikke soda og øl, som er ekstremt vanskelig på nyrene på grunn av mengden av fosfor de inneholder.

Lavere inntak av natrium

Nyrene, blodtrykk og natrium inntak er alle koblet. Ved å senke inntak av natrium, kan du forbedre din blodtrykk og nyrefunksjonen din. Kroppen trenger litt natrium, men du må kutte ned en god del.

Bli bevisst på hvor mye salt er i maten du spiser. Begynn å lese etiketter og slutte å spise fast food. Se etter elementer som heter "redusert salt" eller "redusert natrium." Koker ekstra kylling til middag og bruke restene til kylling smørbrød neste dag i stedet for lunsj kjøtt. Finne erstatninger for den maten du liker som er høy i natrium, og det vil være lettere å feste med det nye kostholdet for å forbedre nyrefunksjonen din.