Digidexo.com

Hvor å Test din Iron nivå hjemme

Hvor å Test din Iron nivå hjemme


Jern er et mineral som finnes i blodet og er vesentlig for menneskeliv og fysiologi. Iron støtter oksygentilførsel til cellene og regulerer cellevekst og differensiering. Folk som ikke klarer å konsumere nok jern kan bli blodfattig og erfaring trøtthet og dårlig immunforsvar. På den annen side kan for mye jern være giftige og kan til og med være dødelig. Matvarer med et høyt innhold av jern omfatter kylling lever, østers, biff og muslinger. Den eneste måten å sjekke jernnivået er å ha en blodtest utført av en medisinsk innretning. Det finnes imidlertid en rekke måter å sjekke for anemi hjemme.

Bruksanvisning

Overvåk energinivået for å se om du har blitt mer svak. Trøtthet kan være et tegn på for mye eller for lite jern i blodet.

regelmessig undersøke huden din tone for å se om det har endret seg. Blek hud kan være et tegn på røde blodceller og kan tyde på lavt jern. En bronse hudfarge som ikke er et resultat av eksponering for sol kan være et tegn på for mye jern.

Sjekk for å være sikker neglene ikke blir sprø og tynne. Personer med anemi på grunn av mangel på jern har ofte bleke spiker senger.

Spør en helsepersonell for å overvåke hjerterytme å finne ut om det er noen hjertebank eller andre uregelmessigheter. Disse kan oppstå når hjertet må jobbe hardere for å få oksygen gjennom kroppen.

Kvinner bør merke av eventuelle endringer i menstruasjonssyklusen, som en tung periode kan ofte føre til anemi.

Legg merke til noen langvarig sår i munnen eller en brennende følelse på tungen. Disse er også tegn på blodsykdommer som anemi.

Vær oppmerksom på den ernæringsmessige informasjon om maten du spiser. Vær sikker på at du vet om din diett som er lav eller høy i jern. Kvinner i alderen 14-50 krever 15 til 18 mg. av jern en dag, mens menn over 18 vanligvis trenger bare 8 mg. en dag.

Noter eventuelle endringer i huden pigment og spørre et familiemedlem eller noen som ser deg på en jevnlig basis dersom de merker noen endringer i din hudtone.

Merk et tap av interesse for sex, da dette kan være et tegn på for mye jern.

Tips og advarsler

  • Hvis du opplever ett eller flere av disse symptomene, bør du oppsøke lege og be om å få en blodprøve preformed.