Digidexo.com

Hvordan redusere Blomkål Ear

"Blomkål øret" refererer til overdreven svelling av det ytre øret, som vokser til å ligne en stilk av blomkål, etter en stump-kraft skade. Vanligvis forbindes med høy effekt idretter som boksing, bryting, fotball eller rugby, kan blomkål øret være svært smertefullt og kan gi forbigående hørselstap i de berørte øret. Selv om tiltak kan iverksettes for å redusere svelling og inflammasjon assosiert med denne tilstanden, drenering og påfølgende søm i øret av en lege er vanligvis nødvendig.

Hvordan redusere Blomkål Ear

Press mot de berørte øret umiddelbart etter påvirkning. Legge hånden i et mykt håndkle og trykk bestemt mot øret.

Klargjør et kaldt omslag (en ispose eller pose med frosne grønnsaker) og legg den over øret. Sammen med anvendt trykk, forhindrer den kalde temperaturen overdreven svelling og begrenser blodstrømmen til området.

•  Ta et dose av ibuprofen. Se i flaskens etikett for å bestemme den anbefalte doseringen for din alder. Ibuprofen bidrar til å redusere betennelse.

Spør legen din så snart som mulig. Å ha øret raskt tappet for noen samlet væske vil redusere sjansene for skjemmende og lindre smerte. Hvis brusken i øret må sydd, holde øret rent, og unngå å delta i fysisk aktivitet før stingene er fjernet.

Hint

  • Unngå blomkål øret ved å bruke riktig hodebeskyttelse, for eksempel bryting eller boksing masker og polstret hjelmer, når du deltar i høy-effekt idrett.
  • Forsøk aldri å renne eller sy ørene selv, eller la et familiemedlem eller en venn for å prøve. Du kan gi deg selv alvorlig skade, eller en infeksjon, ved å gjøre det.