Digidexo.com

Om Kontaktlinser for pensjonister

Kontaktlinser har bedret seg enormt de siste årene. Nye materialer har blitt tilgjengelig som er mer kompatible med vanlige øyeproblemer led av seniorer, som for eksempel tørre øyne. I tillegg er en rekke linser er tilgjengelige som har en multifokal utforming, slik at brukeren kan konsentrere seg nær og i avstand og minske avhengigheten av lesebriller. Linser er også tilgjengelig i disponibel, engangsemballasje for slitasje under visse anledninger.

Contact Lens Technology

Kontaktlinseteknologien stadig forbedres, og det er mange flere valg av objektiv enn tidligere. Materialer som er lettere og er mer gjennomtrengelig for oksygen. De opprettholder fukting på overflaten av øyet på en mye mer stabil måte enn tidligere, bedre komfort. Tidligere brukere av kontaktlinser som avviklet bruk på grunn av mangel på komfort vil sannsynligvis bli gledelig overrasket over å finne at dagens linser er mye mer behagelig og lett å bære.

Tørre øyne og kontaktlinser

Tørre øyne er vanlig hos eldre, skaper et betydelig hinder for bruk av kontaktlinser. Mens det fortsatt er sant at tørre øyne må være tilstrekkelig kontrollert for kontaktlinser for å passe best for, er det en rekke av linser som er tilgjengelige som ikke forverre tørt øye. I tillegg er det mange nye behandlinger innen tørre øyne og okulær overflatesykdom. Derfor er tørre øyne ikke nesten hinder for kontakt linse slitasje at det har vært i det siste.

Multifokale kontaktlinser

Mange varianter av kontaktlinser har multifokale design, tillater brukeren å fokusere og nær. Dette gir frihet fra lesebriller i mange situasjoner, for eksempel lese en restaurantmeny eller arbeider ved datamaskinen. Mange seniorer iført multifokale kontaktlinser opplever at deres daglige aktiviteter kan utføres uten briller helt.

Disponibel kontaktlinser

Mange seniorer ønsker muligheten til å være fri for briller for visse sosiale anledninger, for eksempel middager eller golf. Engangsbruk, disponibel kontaktlinser passer dette formålet, slik at wearers å bære en linse for en enkelt hendelse eller dagen og deretter kaste den bort, fjerner bryet med rengjøring eller lagring av linser.

Snakk med øyelegen

Snakk med din øyelege for mer informasjon om bruk av kontaktlinser. Din øyelege vil kunne komme med konkrete forslag angående kontaktlinser som passer best til dine behov.