Digidexo.com

Hvordan å mate en pasient med en ryggmargsskade

Riktig ernæring er viktig for å opprettholde en sunn livsstil og også hjelpemidler i healing. Pasienter med ryggmargsskade kan trenge hjelp med fôring hvis omfanget av skaden hindrer dem fra å mate seg selv. Det er viktig å sørge for at personen bistå pasienten med måltider har tålmodighet og ser for visse tegn til å sikre at pasienten er å spise riktig og uten problemer. Testing kan være nødvendig for å forsikre at pasienten er i stand til å spise av munnen.

Hvordan å mate en pasient med en ryggmargsskade

Fôring ryggmargsskade Pasienter gjennom munnen

•  Testing kan gjøres for å se om pasienten er i stand til å motta ernæring gjennom munnen. Svelge evalueringer kan utføres av kvalifisert helsepersonell for å være sikker på at pasienten har evnen til å svelge uten innholdet går inn i pasientens lunger, som er kjent som aspirasjon og kan forårsake en rekke helseproblemer, inkludert lungebetennelse. Svelge evalueringer kan avgjøre om pasienten trenger spesielt forberedt matvarer som most mat eller fortykket væsker.

Klargjør pasientens mat og drikke. Noen pasienter med ryggmargsskader kan kreve en spesiell diett som myk mat, most mat eller fortykket væsker. Når pasientens maten kommer, sjekk for å være sikker på at maten er riktig konsistens for pasienten å svelge. Dersom pasientens væsker trenger tykkere, legge Chosen fortykningsmiddel til alle væsker, inkludert buljonger, tynne korn som kremen av hvete, etc. Pass på å følge instruksjonene på fortykningsmiddel pakken eller legens ordre om å sørge for at de væsker er riktig konsistens. Sjekk pasientens mat for å sikre at det er helt most uten klumper, som kan være vanskelig for pasienten å svelge.

•  Plasser pasienten. Ryggmargsskade pasienter kan kreve spesiell posisjonering for å trygt spise mat. Sitt pasienten opp helt i sengen eller i en stol og sted padding eller puter, der det trengs, for å holde pasienten i sittende stilling. Sjekk med pasientens lege for å se om pasienten trenger spesiell plassering og hvordan du gjør det. Pass på at pasienten er helt våken før du hjelper med fôring. Hvis pasienten har på seg en nakkekrage, sjekk for å sikre at skinnen gir rom for pasienten å tygge og svelge maten.

Ta deg tid mens fôring. Noen pasienter kan trenge ekstra tid til å spise. Pass på å bare mate pasienten i et tempo han eller hun er komfortabel med. Mate pasienten små biter av mat. Se pasientens munn for å tygge. Hvis pasienten ikke er i stand til å tygge, slutte å mate pasienten, fjerne all mat fra pasientens munn og varsle sine helsepersonell umiddelbart. Tillater pasienten å svelge hver bit før går videre til det neste ved å se på pasientens hals og sjekker for å sikre pasientens munn er tom før å gi den neste bit. Tilby slurker med væske etter hver matbit eller noen få biter. Sørg for å veksle valget med hver bit. For eksempel kan pasienten bite av deres vegetabilske, etterfulgt av en bit av proteinet, og deretter karbohydratet.

Vennligst pasienten. Pasienter har en tendens til å spise bedre når de får mat de liker. Hvis pasienten misliker et element, ikke tvinge dem til å spise det. Se etter et alternativ valg de liker. Å tvinge pasienter til å spise og drikke elementer de ikke liker kan føre dem til å spise mindre eller slutte å spise. Pasienter som liker maten deres tendens til å konsumere mer, noe som kan bidra til å gi kroppen med næring for å gro.

Hint

  • Bare mate pasienten i et tempo han eller hun er komfortabel med.
  • Bare mate pasienten elementer som er godkjent av en lege, ernæringsfysiolog eller helsepersonell.
  • Pass på at pasienten er helt våken og på vakt før fôring.
  • Kontroller at pasientens mat / væsker er riktig konsistens før de mates til pasienten.
  • Kontroller temperaturen mat / væske for å sikre at hvert element er egnet for pasienten å konsumere.
  • Sjekk for å se om pasienten har noen matallergier før fôring.
  • Hvis pasienten begynner å hoste overdrevet eller choking, slutte å mate umiddelbart, gi riktig omsorg og varsle helsepersonell.
  • Aldri jag pasienten mens du spiser.
  • Aldri mate en pasient som ikke er riktig plassert.
  • Ikke mate pasienten et element han eller hun kan være allergisk mot.