Digidexo.com

Sykdommer forårsaket av Goat Milk

Sykdommer forårsaket av Goat Milk


Siden 1960-tallet har geitemelk utvidet sin følgende. Den økte popularitet har ført til helsemessige bekymringer rundt sykdommene geitemelk kan bære. Fremgangsmåte for pasteurisering vil eliminere de fleste bakterier; Dessverre velger mange å kjøpe rå geitemelk, tenker den rå melk inneholder ernæringsmessige fordeler som er fjernet av pasteurisering prosessen. Smittsomme sykdommer båret av rå melk er kalt "zoonotiske sykdommer", og er spesielt farlig for de med nedsatt immunforsvar.

Salmonella

Salmonella er en av de mer vanlige former av bakterier som fraktes i næringsmidler. Symptomer som varsler en person til salmonella-smitte er diaré, feber og kvalme. Heldigvis er i de fleste tilfeller finnes det en rekke antibiotika, blant dem ampicillin, som vil motvirke infeksjon. Hvis du eller noen andre du kjenner har konsumert rå geitemelk og viser disse symptomene, ta kontakt med lege umiddelbart.

Campylobacter

Enda mer vanlig enn Salmonella, Campylobacter, oppdaget i 1975, er den mest vanlige form av matbårne infeksjon. Symptomer er diaré og feber. De mest vanlige former for behandling er de antibiotika erytromycin og clarithromycin. Hvis du får i deg rå geitemelk og opplever disse symptomene, ta kontakt med en lege.

E. Coli

E. coli er en del av en familie av bakterier som infiserer tarmkanalen i alle varmblodige dyr. Visse former av bakterier som skaper et toksin kalt Shiga, som er en av de mest potente vi har oppdaget. De første symptomer på infeksjon er magesmerter, etterfulgt av diaré. Dersom du eller noen du kjenner har fordøyd rå geitemelk og viser disse symptomene, ta kontakt med lege umiddelbart.

Andre sykdommer

Det er mange andre former for sykdom båret av rå geitemelk. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, botulisme, hepatitt, listeria og Shigella. Rå geitemelk kan være en svært farlig mat; det er dårlig råd å gi den til et barn eller en person med et svekket immunsystem.