Digidexo.com

Typer av kneproblemer som forårsaker smerte

Kneleddet er utsatt for å utvikle en rekke forhold som kan føre til knesmerter og begrensninger i bevegelse. Mange av disse forholdene påvirker muskler og myke vev rundt kneleddet; andre, mer invasive forhold påvirker bein som utgjør leddet.

Stammer

Kne-stammer oppstå som følge av et fall eller skade som hyper-forløper kneleddet, forårsaker smerte og irritasjon til musklene og myke vev som omgir skjøten.

Bursitt

Kneleddet er omgitt av flere små væskefylte sekker som kalles bursa, som bidrar til å redusere bløtvevet friksjon rundt kneleddet. Kne bursitt oppstår når en eller flere av disse bursa bli irritert og betent, en tilstand som forårsaker knesmerter.

Artrose

En vanlig kilde til kneleddet smerte er osteoartritt, som er en degenerativ leddsykdom som forårsaker erosjon av den artikulerende brusk foring av en felles legeme. Artrose gradvis eroderer kneleddet brusk og forårsaker smerter og begrensninger i bevegelse.

Ligament Tears

Kneleddet er delvis stabilisert av kraftige leddbånd, som er band av tøff, bindevev som innkapsler leddet. En rift i hvilket som helst av disse leddbånd, som typisk skjer i løpet av et fall eller uhell, kan forårsake alvorlige smerter i kneet.

Brusk Tears

De ben som danner kneleddet er adskilt av en tynn, glatt stoff kalt leddbrusk, som gjør det mulig for jevn kneleddet funksjon. Enhver skade som tårer denne brusk lag kan forårsake knesmerter og begrensninger i bevegelse.