Digidexo.com

Portable UV-lys for behandling av psoriasis

Psoriasis er en kronisk hudsykdom karakterisert ved dannelsen av kløende, smertefulle røde flekker og fortykket, sølvfargede skjell. Ultrafiolett (UV) lys er en vanlig alternativ behandling for symptomene på psoriasis. Noen UV lysene er tilgjengelig som bærbare enheter.

Betydning

Mens psoriasis utgjør en mindre irritasjon for noen individer, for andre kan det føre til større ubehag, inkludert ekstrem smerte og uførhet. UV-behandling er en effektiv måte for å bistå disse individene.

Fakta

Kunstig ultrafiolett B (UVB) lys er en viktigste formen for UV-behandling. Det innebærer å utsette psoriasis-berørte huden til bestemte doser av UVB som foreskrevet av lege.

Portable UVB

I tillegg til store enheter tilgjengelig i et legekontor eller klinikk, bærbare UVB enheter er tilgjengelig for hjemmebruk. Kjøpe dette utstyret krever en resept fra lege.

Hjemmebruk

Bruk av et hjem UVB-enhet krever streng overholdelse av en legens anvisninger og skrevet behandlingsplan. Bærbare UVB pasienter må sjekke inn regelmessig med sine leger for å sikre riktig bruk og behandlingseffektivitet.

Betraktninger

Potensielle bivirkninger av UVB bruk inkluderer forbrenninger, kløe, rødhet og tørr hud. Mens doser av behandlingen kan senkes, i noen tilfeller bivirkninger kan fortsatt forekomme.