Digidexo.com

Tester for diabetes

Høyt blodsukker kan skade deler av kroppen din og forårsake alvorlige sykdommer hvis venstre ubehandlet. Det er viktig å kontrollere blodsukkernivået på anledning til å opprettholde en sunn livsstil.

Hemoglobin A1c

Også kalt HbA1c, dette diabetes blodprøve forteller deg hvor godt din diabetes forvaltes over tid. Slik kontrollerer du at blodsukkeret ditt er på et trygt nivå, måler hemoglobin A1c din gjennomsnittlige blodsukkeret i løpet av de siste tre månedene.

Dilatert Eye eksamen

Din optiker kan utføre en dilatert øye eksamen for å se etter tegn på diabetisk retinopati.

Retinopati

Høyt blodsukker kan skade blodårene i netthinnen. Nye blodkar vokser langs netthinnen og i glasslegemet som dekker innsiden av det menneskelige øye. Disse nye fartøyene kan blø, uskarphet visjon, skade netthinnen og med føre til blindhet hvis den forblir ubehandlet.

Foot eksamen

Som diabetes kan forårsake nummenhet og nerveskader, er det viktig å sjekke for å se at foten nerver og blodsirkulasjonen er i en sunn tilstand.

Andre Dibetes Tester

Andre tester, anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer (NIDDK), inkluderer blod lipider tester, nyre funksjonstester og hyppige blodtrykkssjekk.