Digidexo.com

Invasiv Cardiovascular Technology

Feltet av hjerte-teknologi er delt inn i to separate seksjoner: noninvasive, og invasive. Invasiv teknologi håndtere skanner en pasientens kropp ved hjelp av metoder som røntgen, ekkokardiografi og ultralyd, men ingenting noensinne kommer inn i pasientens kropp. Invasive kardiovaskulære teknologier på den annen side brukes for faktisk behandling av problemer avslørt av disse skanninger og tester ved å gå inn i pasientens kropp. En beslektet felt er vaskulær teknologi. Her, teknikere bidra til å diagnostisere sirkulasjonsforstyrrelser ved å studere blodstrømmen.

Invasiv Cardiovascular Technology

Invasive kardiovaskulær teknologi er en hvilken som helst metode eller verktøy som omfatter penetrering av pasientens kropp for å reparere eller å hjelpe det kardiovaskulære systemet. Operasjoner som angioplastikk, hjertekateterisering, og karkirurgi er alle eksempler på invasive kardiovaskulære prosedyrer. Verktøy som katetre, ballonger, skalpeller, og kameraer som kommer inn i pasientens kropp er eksempler på invasiv kardiovaskulær teknologi.

Hjerte- og teknologer

Folk som spesialiserer seg på invasiv kardiovaskulær teknologien kalles kardiovaskulære teknologer. Disse fagpersonene ofte fungerer som assistenter til leger og kirurger som utfører hjerte-kirurgi. Ofte hjerte teknolog overvåker pasientens vitale tegn og bistår med kateterinnleggelse, blant andre oppgaver.

Prosedyrer

Flere prosedyrer faller inn under begrepet invasiv kardiovaskulær teknologi. En av disse er hjertekateterisering, der en liten tube er tredd gjennom pasientens arterie (vanligvis begynner i armen eller lysken, og beveger seg mot hjertet) for å finne ut om det er en blokkering. En ballong-angioplastikk (som kan være en del av hjerte kateterisering) er også en teknikk for invasive kardiovaskulær teknologi. I denne fremgangsmåten en liten ballong er festet til enden av kateteret, og er oppblåst for å bidra til å fjerne blokkeringen fant i arterien. En elektrofysiologi test er et annet eksempel på invasiv kardiovaskulær kirurgi. Denne fremgangsmåten involverer ledninger som blir drevet gjennom en rube i en pasients vener (tilsvarende et kateter) og inn i hjertet hvor ledningene registrere de elektriske signaler fra inne i organet. Denne testen brukes til å finne årsaken til pasientens uregelmessig hjerterytme, og for å se om det kan reproduseres.

Miljø

Cardiovascular teknologi, både invasive og ikke-invasiv, er ofte utført i sykehus. Men for de som finner seg i behov av kardiovaskulære spesialister, noen klinikker og kontorer drevet av kardiologer er satt opp for å gi fordelene med kardiovaskulær teknologi i en privat setting.

Lønn og Timer

For de som er opplært og kvalifisert kardiovaskulære teknologer, er gjennomsnittlig arbeidsuke 5 dager og 40 timer, men i helgene kan være en nødvendighet til tider. Den gjennomsnittlige lønnen for denne gang og kompetanse er omtrent $ 42 000 per år, noe som kan variere basert på arbeidsgiver.