Digidexo.com

Forklar de fire stadier av kjemisk avhengighet Grupper

Forklar de fire stadier av kjemisk avhengighet Grupper


Kjemisk avhengighet beskriver både alkohol og kjemisk avhengighet. Det som begynner som en sosial handling kan utvikle seg til en ødeleggende vane for de utsatt for kjemisk avhengighet. For å overvåke utviklingen av sykdommen, eksperter bryte det ned i fire viktige stadier.

Eksperimentell

Den eksperimentelle fasen omfatter en persons første introduksjon til narkotika eller alkohol, som han lærer de effekter som de kan produsere. Han kan prøve ett eller flere rusmidler. De med en kjemisk avhengighet vil trolig gjenta opplevelsen når de har prøvd det å reprodusere høyder oppnår ved å bruke narkotika eller alkohol. På dette stadiet er de fortsatt i stand til å kontrollere sin bruk og sluttet. Faren kommer i brukerens falsk følelse av trygghet. Narkotika eller alkohol er ennå ikke å ha en negativ innvirkning på hans liv, slik at brukeren mener han har fullstendig kontroll og kan fortsette å eksperimentere trygt, uten å bli avhengige.

Sosial

Brukeren har allerede prøvd ett eller flere rusmidler, og nå ser ut til å bruke den som en ekstra verktøy for å hjelpe henne å øke hennes nytelse. Hun kan bruke den når hun går ut til ser venner eller på fester. Regelmessig bruk kan skape en større toleranse og dermed føre til økt bruk av narkotika eller alkohol for å oppnå den samme effekten. Stoffene blir nå brukt som en stressavlastning og kan tas på en daglig basis. Bruk av stoffer er planlagt og en bruker vil se frem til etter jobb eller i helgene når hun kan nyte.

Misbruk

Nå bruk av narkotika eller alkohol har negative konsekvenser og konsekvenser noen eller flere områder av brukerens liv. Forhold er påvirket som han blir mer irrasjonell og viser humørsvingninger. Arbeid er berørt med dårlig ytelse, lateness eller fravær. Brukere er sannsynlig å bruke mer enn de har råd til å finansiere eget forbruk, med negative økonomiske konsekvenser. Brukeren vil tror han fortsatt er i kontroll til tross for disse endringene og øke sin bruk av narkotika eller alkohol. Det er en merkbar forskjell i hans holdning og muligens også hans utseende.

Avhengighet

Denne brukeren er nå avhengige av og har en komplett mangel på respekt for de konsekvenser og effekter som hennes kjemisk avhengighet kanskje har på livet hennes. Narkotika og / eller alkohol er nå den sentrale fokus rundt som hennes liv dreier og brukeren mener hun trenger stoffer for å fungere. Det er en overveldende fysisk og mental behov for å mate henne avhengighet som kan føre til kriminalitet, overdose eller selvmord.