Digidexo.com

Sprukket trommehinne Treatment

En sprukket trommehinne oppstår når et hull utvikler seg i trommehinnen (trommehinnen) etter skade, infeksjon, innsetting av et fremmedlegeme, en plutselig endring i trykk eller en høy lyd. En sprukket trommehinne helbreder gjerne av seg selv, men behandlingen kan gjøre deg mer komfortabel og hindre smitte.

Hjem Behandling

Varme tilført øret kan lindre ubehag, ifølge US National Library of Health. Holde vannet ut av øret mens det er healing. Unngå å blåse nesen hardt for å forhindre ytterligere skade på trommehinnen. Ikke prøv å rense øregangen.

Medisiner

Legen din kan forskrive antibiotika øredråper eller antibiotika for å forebygge eller behandle infeksjon. Over-the-counter smertestillende medikamenter kan brukes til å lindre smerte.

Kontor Prosedyrer

Øre, nese og hals lege kan lappe en trommehinne som ikke leges på egen hånd, ifølge Mayo Clinic. En kjemisk er plassert på trommehinnen for å fremme helbredelse, og deretter blir den forseglet med en lapp.

Kirurgi

I noen tilfeller, en kirurgisk prosedyre kalles en tympanoplasty kan være nødvendig å reparere en sprukket trommehinnen. Tympanoplasty innebærer reparere en trommehinnen med en liten oppdatering av din egen hud, ifølge Mayo Clinic.

Advarsel

Rådfør deg med legen din dersom du tror din trommehinnen har sprukket. Oppsøk lege hvis du får feber eller føler deg dårlig etter trommehinnen brister.