Digidexo.com

Hvordan man skal håndtere en Deprimert Roommate

Hvordan man skal håndtere en Deprimert Roommate


Å leve med en deprimert person er ikke en lett oppgave. Depresjon kan føre til at personen til å trekke seg, forsømmelse ansvar, piske ut og begår selvskading. Sykdommen kan stamme ditt forhold til din samboer og la deg følelsen ubehagelig, hjelpeløs og ergerlig. Selv om du kanskje ønsker å hjelpe romkameraten overvinne sin sykdom, ikke prøv å redde romkameraten fra depresjon. Du er ikke årsaken til depresjon eller kur. Selv om du ikke kan kurere romkameraten din, kan du gi støtte og oppmuntring.

Bruksanvisning

•  Ta deg tid til å lære om depresjon. Innse at det er en reell sykdom som ikke alle lett kan overvinnes. Ikke rabatt romkameraten din depresjon. Ikke si ting som "bare snap out of it", "se på den lyse siden," eller "bør du ikke bli bedre nå."

Be din samboer hva du kan gjøre for å hjelpe. Fortell ham at du bryr deg om ham, og han er ikke alene. Minne ham på de positive tingene i livet hans og lytte uten dom når romkameraten betror seg til deg. Men ikke bli din romkamerat tilretteleggerne. Ikke lage unnskyldninger eller fortelle løgner for ham. Videre sette grenser slik at du ikke vil føle seg utbrent eller ergerlig. Innse at du bare kan gjøre så mye og må ta vare på deg selv før du kan hjelpe noen andre.

Oppmuntre din samboer til å søke hjelp. Foreslå en avtale med en generell helse lege hvis du tror hun ikke ønsker å se en mental helse profesjonell. Tilby å hjelpe henne å finne en lege og gå med henne på første besøk. Oppmuntre henne til å lage en liste over symptomer, følelser og tanker hun har opplevd å diskutere med legen.

Oppmuntre din samboer for å få aktiv. Inviter ham til å trene, gå en tur, se en film eller spise middag. Fortsett å lage tilbud uansett hvor mange ganger din romkamerat nekter. Ikke føl deg motløs hvis romkameraten avviser dine tilbud.

Nå ut til romkameraten din kjære for støtte. Påkall hennes familie, venner, kirken og andre som er nær henne for å få hjelp. Oppmuntre din samboer til å bli med i en lokal støttegruppe. Bli med en så bra hvis du føler behov for å snakke med andre med en lignende opplevelse.

Ikke unngå å diskutere dine følelser om situasjonen med din romkamerat. Forsiktig snakke med romkameraten din om dine følelser til å unngå å skape harme eller en vanskelig livssituasjon. Minn romkameraten din at du har behov også. Prøv å unngå å uttrykke dine følelser i sinne eller annen måte vil du senere angrer.

Sjekk din romkamerat etter tegn på at han kan trenge profesjonell hjelp. Tegn inkluderer: trusler om å skade seg selv eller andre; hallusinasjoner og vrangforestillinger; alkohol og narkotikamisbruk; mangel på mat eller søvn; og mangel på personlig hygiene. Snakk med din romkamerat om dine bekymringer hvis du tror han er suicidal, og søke profesjonell hjelp. Ikke la ham være i fred hvis du tror han vil begå selvskading.