Digidexo.com

Risikofaktorer for alkoholisme

Alkoholisme er en alvorlig tilstand. Det er definert som en avhengighet til alkohol. Overdreven alkoholbruk kan føre til mange komplikasjoner som kan være dødelig.

Årsaker

Det er mange årsaker til alkoholisme. Noen av disse inkluderer stress, depresjon, lav selvfølelse, å være rundt andre alkoholikere, og rusmisbruk.

Risikofaktorer

Noen av risikofaktorer for alkoholisme inkluderer genetikk, alder, familiehistorie, sex og emosjonelle lidelser. Avhengig av genetikk, kan du være mer utsatt for alkoholisme. Hvis du har en familiehistorie, kan tilstanden være gått ned til deg. Ifølge Mayo Clinic, menn er mer utsatt for alkoholisme enn kvinner. Depresjon kan også føre til at du drikker.

Symptomer

Symptomer på alkoholisme er ganske lett å kjenne igjen. De omfatter drikker i hemmelighet, føler en trang til å drikke, drikker hver dag, å bli full konsekvent, manglende evne til å begrense alkoholforbruket, holde alkohol rundt hele tiden i hjemmet, på jobben eller i bilen, eller opplever abstinenssymptomer når de ikke drikker.

Komplikasjoner

Alkohol kan føre til komplikasjoner som leversykdommer, gastrointestinale lidelser, diabetes, bentap, nervesystemet komplikasjoner, økt risiko for kreft og fødselsskader til et ufødt barn.

Forebygging / løsning

Hvis du føler at du eller en elsket en er allerede en alkoholiker, kan legen være i stand til å hjelpe ved forskrivning terapi og medisiner for å hjelpe deg med avhengighet. Du kan også finne en Anonyme Alkoholikere (AA) møte i ditt område.