Digidexo.com

Cilex bivirkninger

Cilex er en vanlig foreskrevet antibiotika som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner i kroppen. Som alle medisiner, kan Cilex forårsake noen bivirkninger. Disse er vanligvis minimal og ikke føre til de fleste pasienter å slutte å bruke Cilex.

Hva er Cilex?

Cilex er merkenavnet for et generisk form av antibiotika reseptbelagte stoffet cefalexin. Cilex tilhører en familie av medisiner som kalles cefalosporiner, som fungerer ved å hemme reproduksjon av bakterier i kroppen, og dermed lindre infeksjoner.

For hva er Cilex brukt?

Cilex brukes for en rekke forskjellige bakterieinfeksjoner forårsaket i kroppen. Det er oftest foreskrevet for infeksjoner i halsen, lungene, mandlene, nese, ører, hud, blære og nyrer, selv om det kan være foreskrevet for andre grunner som anvist av legen din.

Hva Aare Common bivirkninger forbundet med Cilex?

Det finnes flere vanlige bivirkninger forbundet med Cilex bruk. Disse kan bli forverret av økte doser, så sørg for å ta medisiner akkurat som foreskrevet for din spesifikke tilstand.

De vanligste bivirkningene er diaré, mageproblemer, svimmelhet, søvnighet, kløe i skjeden eller hvithet av tungen. Vaginal og munn symptomer er vanligvis et resultat av en gjær infeksjon eller trost - en gjær infeksjon i munnen. Siden antibiotika dreper alle bakterier i kroppen (selv de "gode" bakterier som vanligvis holder gjær nivåer i sjakk), kan gjær infeksjoner oppstår og kan lindres ved å også ta en anti-fungal medisiner hvis det er nødvendig.

Hva er de alvorlige bivirkninger av Cilex?

Hvis du skulle oppleve blodig avføring eller diaré, en alvorlig utslett på kroppen, hevelse i hender, ansikt eller tunge, vanskeligheter med å svelge eller puste, hevelse i ledd, feber eller gulfarging av hud eller øyne, hodet til nærmeste legevakten eller ring 911. Dette er symptomer på en allergisk reaksjon og / eller leversvikt, som begge kan være livstruende hvis venstre ubehandlet.

Kontra

Hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på noen medisiner (spesielt antibiotika), matvarer eller tilsetningsstoffer i mat; tar metformin eller Glucophage; har en historie med nyre, lever eller tarmsykdom; har en blødersykdom, kolitt eller carnitine deficiency; er gravid eller planlegger å bli gravid; eller ammer, bør du kontakte lege før du tar Cilex.

Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre om risikoen for Cilex er verdt fordelene hvis du velger å ta stoffet.