Digidexo.com

Brennende føtter Fra Diabetes

Brennende føtter Fra Diabetes


Diabetes er en kronisk sykdom der individet ikke produserer nok til å få insulin glukose inn i sine celler, og for mye sukker kommer inn i blodet. Brennende føtter er et vanlig symptom på diabetes.

Typer

Type 1 diabetes er en tilstand der en persons immunsystem ødelegger feilaktig de insulinproduserende "beta-celler" som ligger i bukspyttkjertelen. Ved type 2 diabetes, den enkeltes muskler bruker insulin produsert av bukspyttkjertelen ineffektivt, og som et resultat bukspyttkjertelen til slutt er ute av stand til å dekke kroppens insulinbehov.

Identifikasjon

Burning meter fra diabetes er ofte en smertefull tilstand som forverres ved å stå opp eller gå. Noen ganger komplikasjoner fra diabetes vil dukke opp som et tap av følelse i foten eller tærne.

Årsaker

Diabetes skaper en strøm av glukose i den enkeltes blod, som kan skade nerver etter lengre perioder. Dette nerveskader vil ofte fortone seg som svie eller nummenhet i føttene.

Forebygging / løsning

For å holde komplikasjoner fra diabetes til et minimum, sjekke blodsukkeret regelmessig og spore inntaket av sukker. Slitasje terapeutiske sko og sokker, og prøve fotkrem spesielt formulert for diabetikere føtter.

Betraktninger

Hvis du har svie eller prikking i føttene, og ikke har blitt diagnostisert med diabetes, søke øyeblikkelig hjelp fra en medisinsk faglig. Alvorlig svie eller prikking kan være symptom på en annen medisinsk problem (eller et signal på forverring av diabetes hos diabetespasienter).