Digidexo.com

Hvordan kontrollere Glaukom

Glaukom kan være vanskelig å kontrollere, og konsekvensen av ikke å kontrollere det er blindhet. Glaukom oppstår vanligvis når det er unormalt høyt trykk i øyet som skader synsnerven. Fordi glaukom er den nest største årsaken til blindhet, og vite hvordan du kan styre det er viktig.

Hvordan kontrollere Glaukom

Bruk foreskrevne øyedråper nøyaktig som anvist av din øyelege. Hvis du er foreskrevet mer enn én type øyedråper, vent den rettede tid mellom programmer. Når du bruker øyedråper, lukk øynene i ett til to minutter etter å sette dråpene inn. Med øynene lukket, trykker du på hjørnet av øyet ved siden av din rive duct lett med fingertuppen. Tørk også av eventuell fuktighet på huden.

Ta dine muntlige medisiner som foreskrevet. Ta dem med mat for å redusere kvalme. Også øke kaliuminntak ved å spise banan eller ta en kalium supplement.

Få kirurgi hvis din øyelege anbefaler det. Selv om du kan være bekymret, kan kirurgi redde synet ditt.

Drikk små mengder væske i løpet av dagen i stedet for å drikke store mengder et par ganger om dagen. Én liter væske kan dramatisk og midlertidig øke trykk i øyet, forårsaker mer skade på synsnerven.

Tren regelmessig hvis du har åpen vinkel glaukom (en type grønn stær som forårsaker tap av sidesynet og tunnelsyn). Regelmessig mosjon bidrar til å redusere trykk i øyet i denne type glaukom. Men en øyelege og en lege bør overvåke trening hvis du har arvet pigmentær glaukom som, mens sjeldne, er preget av pigmentkorn som svever i øyet. Hard trening og yoga stillinger der hodet er ned bør unngås, fordi begge vil øke trykk i øyet.

Hint

  • Kjenn risikofaktorer for glaukom. Disse er høyt blodtrykk eller diabetes, som er 60 eller eldre, en familiehistorie med glaukom og etnisitet. Afrikansk-amerikanere er seks til åtte ganger mer sannsynlig enn kaukasiere å få glaukom.
  • Det er et par ting du kan gjøre før diagnose hvis du er i faresonen for glaukom. Fordi glaukom utvikler seg vanligvis langsomt, når de første symptomene vises, kan du være i stand til å hindre ytterligere skade. Du kan oppnå dette ved å få årlige synsundersøkelser, opprettholde en sunn vekt og blodtrykk og iført vernebriller når du står i fare for å skade øynene dine.
  • Før du legger kosttilskudd som kalium, sjekk med din øyelege eller apotek.