Digidexo.com

Hva er Pinworms?

Hva er Pinworms?


En pinworm, også kjent som en threadworm, er en hvit, små, tynne rundorm som kan leve i den humane kolon og rektum. En Barnemark er omtrent like lang som et stykke ris eller en stift. Kvinnelige pinworms reise gjennom tarmen gjennom anus mens den infiserte person sover. Når du er der, de eggene sine. Pinworms kan påvirke folk i alle sosioøkonomiske nivåer og aldre, og er en av de vanligste typene orm infeksjon.

Symptomer

Symptomene på pinworms er vanligvis milde og noen individer kan har ingen symptomer. Imidlertid vil de fleste som er smittet med pinworms føle seg urolig og har problemer med å sove på grunn av kløe rundt anus. Dette kløe oppstår når kvinnelige pinworms er ute og aktivt legge eggene sine.

Risikofaktorer

Rutinemessig håndvask kan bidra til å forhindre å bli smittet med pinworms. Folk som er oftest utsatt for pinworms er førskole og barn i skolealder. Mennesker som er i institusjon er også på et høyere risiko, som er husstandsmedlemmer av personer som har pinworms. Personer som har omsorg for folk som har pinworms er også i fare.

Ervervet / Spread

Barnemark egg har å være muntlig inge for en person å bli smittet. Pinworms er spredt uvitende ved overføring av egg fra anus til munn i hånden. Infeksjoner kan også oppstå hvis en person har kontakt med forurenset sengetøy, mat, klær eller andre artikler. Siden pinworm eggene er så små, kan de også bli luftbårne og inntas gjennom å puste.

Diagnose

Diagnosen stilles ved å identifisere de egg eller ormer. Ormer kan oftest sees rundt anus og på pyjamas og undertøy omtrent to til tre timer etter at personen går i dvale. Ormer kan samles ved å trykke på et stykke klar tape til anal området. Tapen test kan også være effektivt gjort i morgen før vannlating, avføring eller dusjing. Tapen kan bli undersøkt under et mikroskop for egg, men pinworms kan vanligvis sees med det blotte øye. Pinworms er sjelden funnet i avføringsprøver.

Behandling

Pinworms kan behandles med medisiner --- både reseptbelagte og over disk. Behandlingen innebærer vanligvis to doser av medisiner. Den første dosen tas så snart som mulig. Den andre dose er tatt to uker etter den første dosen. Det er anbefalt at alle i husstanden, eller folk som er vaktmester på en person som har en Barnemark infeksjon, også får behandling på samme tid. God hygiene, rutine håndvask og rengjøring under neglene kan hindre ny infeksjon.