Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer


Det er anslått at så mange som én av fem babyer lider av kolikk. Ordet blir brukt for å beskrive en rekke symptomer som oppstår hos unge spedbarn, karakterisert ved lange perioder med ellers uforklarlig gråter. Foreldre til barn med kolikk ofte føler seg overveldet og hjelpeløs i møte med barnets ubehag og høyt jammer. Det er viktig for foreldre å gjenkjenne symptomer for å diskutere behandlingen og ledelse med barnets barnelege. Les videre for å lære å gjenkjenne kolikk symptomer.

Hvordan gjenkjenne kolikk symptomer

•  Beregn en alder av barnet, husk at en alder av premature barn er basert på anslått forfall, ikke fødselsdato. Kolikk symptomer begynner vanligvis på rundt tre ukers alder, topp på to måneder gammel og begynner å avta på ca fire måneder.

skjelne om det er en rimelig forklaring for babyens fussiness, for eksempel sult eller åpenbare tegn på skade. I motsetning til de fleste babyer, som gråter for å angi et spesifikt behov, kolikk babyer gråter for lange perioder av gangen, tilsynelatende uten noen åpenbar grunn.

gjenkjenne mønstre i gråteepisoder. Lange perioder med utrøstelig gråt som alltid oppstår på samme tid (s) av dagen, spesielt rett etter fôring eller i skumringen, er en indikator på kolikk.

Legg merke til om barnet ditt synes å være rastløs eller juling rundt og ser ut til å ha magesmerter. En baby som bringer knærne opp mot hennes finitt magen og beveger seg rundt hvileløst stiller klassiske symptomer på kolikk.

Legg merke hvis gråt spell stopper rett etter at barnet har avføring, burps eller passerer gass, da dette er svært vanlig i tilfeller av kolikk. Det er også sannsynlig at han vil sove godt når episoden har gått.

Unngå årsakene til kolikk

undersøke om det er en mulighet for laktoseintoleranse. Laktose er det sukker som finnes i kumelk, morsmelk og de vanligste typer formel. Fordøyelsessystem av babyer som er laktoseintolerante ikke er i stand til å bryte ned sukkeret, forårsaker overdreven gassiness og generell abdominal nød.

Unngå å mate babyen kumelk eller biprodukter av disse. Noen kolikk babyer er spesielt følsomme for proteiner som finnes i kumelk. Spedbarn under 12 måneders alder er ikke ment å innta kumelk, men mange formler inneholder proteinet. Det kan også bli sendt til babyen hvis en ammende mor spiser meieriprodukter på en jevnlig basis.

Pass på at barnet ditt ikke svelger store mengder luft. Babyer svelge luftbobler både når fôring og gråt. I mange tilfeller, kan vinden blir fanget i tarmen, slik at kramper og smerte assosiert med kolikk.

Hint

  • Kolikk fortsetter å være litt av et medisinsk mysterium. Som alltid, har barnet ditt fullt evaluert for å utelukke andre årsaker til hans symptomer før settling på en diagnose av kolikk.