Digidexo.com

Hvordan identifisere To stoffer som finnes vanligvis i mat med lav Calorie Density

Spise lav-energitette matvarer er en trend i vekttap som bidrar til å redusere kaloriinntaket med følelsen fyldigere på matvarer som gir mer volum for mindre kalorier. Disse matvarer er høy i vann og høy i fiber, to stoffer som vanligvis finnes i lav kalori tett mat, som gjør at du føler deg fornøyd lenger. Mat som er lav-energi tett ofte maksimere inntak av viktige vitaminer og mineraler som en ekstra fordel. Vanlige lavenergi tette matvarer inneholder grønnsaker, buljong, magre meieriprodukter, korn og redusert fett kjøtt. Matvarer som desserter, svært bearbeidet snacks og godteri er høy energitetthet, og dermed gi mindre mat for flere kalorier. Innlemming to porsjoner med lavenergi tett mat daglig kan bidra til å gi metthetsfølelse og øke vekttap.

Bruksanvisning

•  Bestem antall kalorier per porsjon og gram eller milliliter per porsjon inneholdt i en food. Denne informasjonen skal være tilgjengelig på ernæring fakta etiketten.

Beregn kaloritettheten ved å dividere mengde kalorier per porsjon med antall gram eller milliliter per porsjon.

Eksempel: En kopp skummet melk er 240 ml og inneholder 90 kalorier. Å bestemme kaloritetthet: 90 kalorier / 240 ml = 0,375. Enhver mat med et kaloritetthet mindre enn 1,2 er ansett for å ha en lav kaloritetthet.

Kontroller nøyaktige serverer størrelser ved å måle eller veiing hver mat slik at du ikke overspiser.

Tips og advarsler

  • Lær vanlige matvarer som er høy i vann og fiber innhold, og dermed lav energitetthet, for tider når du spiser ute, og kan ikke se ernæring etiketten.
  • Sunne dietter inkluderer alle matvaregrupper. Bare fordi en mat har en høy energitetthet, betyr ikke nødvendigvis at det er usunt. Konsultere www.mypyramid.gov for mer informasjon om et balansert kosthold.