Digidexo.com

Tånegl sopp sykdom

Tånegl sopp sykdom


Mange lider av ubehag og forlegenhet av tånegl sopp sykdom, som kan starte på et lite område og spre seg til å bli en mye større infeksjon. Tånegl sopp kan være smertefullt og vanskelig å behandle.

Funksjoner

Tånegl sopp infeksjoner oppstår når soppangrep spiker. Infeksjonen begynner som en gul eller hvit flekk under neglen og kan spre seg til føre til at neglen blir misfarget, tykke og stive og smuldre i kantene.

Diagnose

Hvis du opplever symptomer som er beskrevet ovenfor, neglen trolig er infisert. En lege kan bekrefte dette ved å ta et utvalg av spiker og sender den til et laboratorium for en kultur.

Behandling

Det er mange over-the-counter kremer som hevder å behandle spiker sopp, men disse har en tendens til å være mislykket fordi infeksjonen må bli kurert fra innsiden. En lege kan foreskrive oral medisin, men dette kan forstyrre andre medisiner og kan også forårsake leverskader. Soppen vil ikke klar før en ny, ikke-infiserte spiker har vokst i; på grunn av dette, vil leger ofte fjerne spiker.

Forebygging / løsning

Tånegl sopp sykdom kommer fra bakterier som bor i varme, fuktige områder som dusjer på treningsstudio eller inne trange sko. Pass på å holde føttene rene og tørre, slitasje flip-flops i offentlige dusjer og bruke pulver i skoene til å absorbere fuktighet hvis føttene svette mye.

Advarsel

Soppinfeksjoner ofte dukke opp igjen, selv etter at de har blitt behandlet, så fortsette å ta alle forholdsregler for å holde tåneglene sunt.