Digidexo.com

Gjær problemer i hele kroppen

Candida albicans, eller systemisk gjær, er en sopporganisme som finnes i kroppen. Vanligvis holdes i balanse av immunsystemet og sunne bakterier, kan det bli ubalansert og spre seg, forårsaker en rekke problemer.

Betydning

En overvekst av gjær kan være forårsaket av stress, sykdom, p-piller, dietter høy i sukker eller matallergier. En vanlig misforståelse er at gjær er bare et problem for kvinner, men menn og kvinner både har Candida i kroppen og kan lide av systemiske gjær infeksjoner. Alder har liten betydning som barn kan også støte på problemer. I de senere årene har en interesse vokst i den vennlige bakterier som finnes i den menneskelige fordøyelseskanalen som bidrar til å holde gjær i balanse. Du kan finne probiotika i alt fra yoghurt til kornblanding. Du kan også finne flere typer daglig kosttilskudd for forebygging, for eksempel gjær Guard.

Symptomer

Problemer kan manifestere seg i et mylder av måter: tretthet, leddsmerter, hvit-belegg på tungen (trøske), kløende eller tørr hud og hodebunn, hypoglykemi, tarmproblemer (diaré og forstoppelse), hodepine, blære problemer å inkludere gjentatte urinveisinfeksjoner , akne og mat sensitiviteter.

Forebygging / løsning

En diett plan spesielt opprettet for å redusere en overvekst av gjær er den første og mest avgjørende skritt. Regelmessig inntak av probiotiske supplement vil også hjelpe, noe som kan være foreskrevet av fastlegen din, eller du kan prøve en lavere styrke over disk versjonen hvis du føler at dine problemer er ikke kritisk.

Før du tar antibiotika, eller hvis du er på prevensjon, kan du også vurdere å ta en vanlig probiotiske supplement. Spør legen din om en resept alternativ for behandling av gjær hvis du er utsatt for vaginal gjær infeksjoner etter bruk av antibiotika.

Betraktninger

Det kan være frustrerende å snakke med en lege om disse spørsmålene. Sørg for å forberede for et besøk til legen din ved journalføring dine symptomer. Skriv ned hvilke matvarer du har spist, hva kosttilskudd du tar og lage en liste over dine nåværende stressfaktorer. Selv om det virker uviktig, er for mye informasjon bedre enn for lite når det gjelder å gjøre en nøyaktig diagnose. Det er flere ikke-invasive tester som kan gjøres av en utdannet medisinsk faglig for å finne ut om du lider av en gjær overvekst eller noe mer.

Advarsler

Mange av symptomene tilskrives systemiske gjær, kan også være forårsaket av en mer alvorlig tilstand og krever legehjelp. Denne artikkelen er ikke ment å behandle eller diagnostisere enhver medisinsk tilstand. Hvis symptomene begynner å påvirke din evne til å fungere på en daglig basis, må du oppsøke lege umiddelbart.