Digidexo.com

Hvor mye mettet fett er ok å spise hvis jeg prøver å senke kolesterol?

Å gjøre endringer i livsstil for å senke kolesterolet er svært viktig, spesielt hvis du har blitt diagnostisert med høyt kolesterolnivå. Både LDL, eller "dårlig" kolesterol, og HDL, eller "gode" kolesterolet kan påvirkes av maten du spiser. Mettet fett er et stoff som bør være begrenset hvis du prøver å senke kolesterolet. Ifølge ATP III Retningslinjer for Therapeutic livsstilsendringer, forbruker mindre enn sju prosent av totale kalorier som mettet fett er et sunt nivå hvis du ønsker å senke LDL kolesterol.

Bli en etikett leser

Lese etiketter hjelper deg med å avgjøre hvor mye mettet fett er i en servering av mat. Dette kan bli litt vanskelig hvis du er matlaging et måltid hjemme laget flere ingredienser. Du kan holde oversikt over hvor mye mettet fett kommer inn i maten hvis du holder en god oversikt og bruke litt matematikk for å konvertere porsjonsstørrelser. For eksempel, hvis du trenger tre gram valnøtter, men en servering størrelse med to gram har en mettet fettinnhold på tre gram, dele tre med to (3/2 = 1,5) og deretter multiplisere svaret med tre (1,5 x 3 = 4.5.) Ta det tallet og dele det med hvor mange porsjoner din parabol vil ha. Så, hvis du lager ris med valnøtter som serverer to, vil din del har 2,25 gram mettet fett.

Velg klokt

Bruk din mettet fett kvote til å spise noe som har en positiv effekt for helsen. For eksempel, fylle opp en bolle med baby spinat eller salat, agurker og tomater. Topp det med valnøtter, mandler og en jomfru olivenolje-basert dressing. Ifølge Katherine Zeratsky, RD, LD, av Mayo Clinic, er olivenolje hjertet sunt fordi det bidrar til å redusere "dårlig" kolesterol. Ifølge Mayo Clinic, kan valnøtter og mandler hjelpe deg hjertet på samme måte.

Vær kresen om Meats

Ifølge University of Illinois, kan du bidra til å redusere mettet fett ved å spise kylling uten hud eller velge kutt av oksekjøtt som pleier å være slankere enn andre. Mørbrad og topp loin er gode valg. Universitetet tjenestemenn anbefaler også hoppe kutt merket "prime" for dem som er merket 'valg.'